Prima medalie de aur de la Rio, cucerita de o americanca

Prima medalie de la Olimpiada din Brazilia a fost cucerita azi de o americanca. Dupa duelul cu Du, Thrasher, cu 208 puncte, s-a impus cu un avans de un punct asupra chinezoaicei.

acum 78 luni (6 Aug 2016)

Prima medalie de la Olimpiada din Brazilia a fost cucerita azi de o americanca. Este vorba de Virginia Thrasher, impunandu-se in proba de tir, 10 m pusca, informeaza AFP dupa cum consemneaza Agerpres.

Thrasher, de 19 ani, le-a invins pe chinezoaicele Du Li, campioana olimpica in 2004, care a obtinut argintul, si Yi Siling, detinatoarea titlului, care a intrat in posesia bronzului.

In total, 306 medalii de aur vor fi distribuite la Jocurile de la Rio.

Thrasher a primit medalia din mainile presedintelui CIO, Thomas Bach, el insusi campion olimpic in 1976, cu RFG, in proba de floreta pe echipe.

Finala s-a desfasurat dupa asa-zisul sistem "australian", in care sportivii cel mai slab clasati sunt eliminati unul dupa altul, pana cand in lupta pentru aur raman numai doi concurenti.

Dupa duelul cu Du, Thrasher, cu 208 puncte, s-a impus cu un avans de un punct asupra chinezoaicei. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro