Prima infrangere a lui Dragnea in PSD. Cum a esuat "operatiunea Timisoara"

De pe litoralul grecesc, acolo unde se afla in concediu, Liviu Dragnea a vrut sa-l lase pe Sorin Grindeanu fara putere in filiala Timis, asa ca l-a delegat pe secretarul general al PSD, Marian Neacsu, unul dintre oamenii sai de incredere, sa-l instaleze in Banat pe Petre Andea, in prezent secretar de stat in Ministerul Educatiei, fost activist comunist inainte de Revolutie.

acum 43 luni (27 Jul 2017)

De pe litoralul grecesc, acolo unde se afla in concediu, Liviu Dragnea a vrut sa-l lase pe Sorin Grindeanu fara putere in filiala Timis, asa ca l-a delegat pe secretarul general al PSD, Marian Neacsu, unul dintre oamenii sai de incredere, sa-l instaleze in Banat pe Petre Andea, in prezent secretar de stat in Ministerul Educatiei, fost activist comunist inainte de Revolutie. Potrivit unor surse politice, Marian Neacsu a fost luat la rost de primarii PSD din Timis, fideli lui Sorin Grindeanu, asa ca la conducerea filialei Timis a fost lasat Calin Dobra, unul dintre apropiatii fostului premier. Oficial, Marian Neacsu a pus esecul misiunii trasate de Dragnea pe seama faptului ca Sorin Grindeanu va contesta decizia de excludere din partid, astfel incat, pana la solutionarea statutara a conflictului, a fost preferat Dobra, nu Andea. Am realizat cu domnia sa ca cel mai mare inconvenient este ca, avand functia de secretar de stat la Ministerul Educatiei, domnia sa ar fi un presedinte de duminica, ori noi nu ne dorim asa ceva la Timisoara", a spus Neacsu. Intrebat, la Adevarul Live, cine trebuie sa-si asume faptul ca masurile fiscale promise de PSD in programul de guvernare au picat rand pe rand, Teodorovici a raspuns: "Odata asumata o masura, atunci raspunderea e purtata de presedintele partidului. Liviu Dragnea si-a arogat castigul la locale si la parlamentare, sa-si asume si esecul".

Eugen Teodorovici a aflat din presa ca a fost dat afara de la Guvern si ca premierul Tudose nu l-a sunat nici pana azi sa-i explice de ce nu l-a mai vrut consilier onorific. Eu, unul, daca as fi fost premier, nu as fi semnat o astfel de decizie.

Fostul ministru de Finante i-a cerut lui Dragnea sa revina asupra deciziei de a-i exclude pe Victor Ponta si pe Sorin Grindeanu din PSD. "Eu sper ca Ponta si ceilalti sa ramana aproape de partid. Capacitatea unui lider e data de a aduce oameni, nu de cea de a-i da afara.

Dra... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro