Prima firma din Romania care a produs suc de mere natural prin presare a ajuns sa importe materie prima din Ungaria: "Nu ne ajunge de la producatorii locali"

Prima firma din Romania care a produs suc de mere natural prin presare a ajuns sa importe materie prima din Ungaria:

In judetul Satu Mare, in comuna Odoreu, la 10 kilometri de municipiul resedinta de judet, functioneaza de sase ani una dintre primele fabrici de productie de suc de mere, realizat prin presare, din Romania. La inceput, au produs doar sucul de mere, dar curiozitatea si dorinta de a se extinde i-a facut sa incerce tot felul de combinatii, astfel incat in prezent sucul de mere se produce atat ca sortiment individual, dar si in combinatie cu suc de portocola, suc de pere sau suc de coacaze.

acum 88 luni (2 Aug 2016)

In judetul Satu Mare, in comuna Odoreu, la 10 kilometri de municipiul resedinta de judet, functioneaza de sase ani una dintre primele fabrici de productie de suc de mere, realizat prin presare, din Romania.

La firma se produc zilnic mii de litri de suc de mere, dar si din alte fructe, cu care sucul de mere este ulterior amestecat pentru imbuteliere si vanzare.

"Presam zilnic aproximativ 3.000 de kilograme de mere, deci trei tone. Din aceasta cantitate, producem aproximativ 2.000 de litri de suc de mere. Noi ii dam termen de garantie de sase luni", afirma Csizek Adalbert Sorin, managerul firmei.

Ideea de afaceri a fost vazuta in Ungaria, acolo unde vecinii nostri produceau cu ceva vreme inaintea romanilor sucuri naturale prin presare la rece, ba chiar mai mult exportau cantitati destul de mari catre Romania. Csizek Adalbert a decis ca nu e cazul doar sa importe astfel de sucuri si sa le vanda mai departe, asa ca a decis sa produca sucuri in regim propriu.

Firma a intrat din primul an de productie pe piata mare, avand ca si clienti cele mai mari lanturi de magazine. Daca la inceput au intrat la raft sub marca proprie, respectiv Doctor Vitamin, odata cu cresterea notorietatii si a vanzarilor, cele mai mari supermarketuri din tara au dorit sa aiba marca proprie produsa de firma din Odoreu. A fost de nevoie de multe negocieri, discutii, vizite la fabrica de la Odoreu, pana ce Doctor Vitamin a ajuns sa fie un brand acceptat.

La inceput, au produs doar sucul de mere, dar curiozitatea si dorinta de a se extinde i-a facut sa incerce tot felul de combinatii, astfel incat in prezent sucul de mere se produce atat ca sortiment individual, dar si in combinatie cu suc de portocola, suc de pere sau suc de coacaze. Cum nicio afacere nu creste fara sa intampine probleme, cu cat cererea de suc a fost mai mare si aprovizionarea a fost mai dificila. Dar nu ne ajunge si ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro