Prima femeie primar al Romei

Problemele Romei sunt numeroase si grave, fara a uita de scandalurile de coruptie, ca celebrul "Mafia capiale", descoperit in 2014, o vasta retea de coruptie in care sunt amestecati alesi de toate culorile politice.

acum 87 luni (21 Jun 2016)

Potrivit primelor rezultate, ea a obtinut 67% din sufragii in fata adversarului sau de stanga, Roberto Giachetti, intr-un context de slaba participare, asemenea celorlalte 126 de orase implicate in acest al doilea tur de scrutin.

Avocata in varsta de 37 de ani, noua figura a M5S, ambitioasa formatiune populista si anti-partide, era total necunoscuta marelui public in urma cu cateva luni. Nascuta la Roma, ea a intrat in politica in urma cu cinci ani, sedusa de discursul radical al M5S, care a jurat ca va termina cu clasa politica traditionala, asemenea altor formatiuni noi aparute in Europa.

Victoria ei relanseaza M5S ca prim partid de opozitie contra premierului Renzi si intervine intr-un moment in care miscarea l-a pierdut in aprilie pe mentorul ei ideologic, Gianroberto Casaleggio si fondatorul sau, Beppe Grillo, care nu a participat la nici un miting, prefera sa-si reia activitatile de umorist.

Si la Roma, oras gestionat alternativ de stanga si de dreapta, M5S a promis ca va termina cu o clasa politica ce a lasat capitala cu datorii cumulate de 13,5 miliarde euro. De asemenea, a promis sfarsitul celor 60.000 de functionari municipali, adevarat stat in stat care nu actioneaza decat pentru propriile interese. Problemele Romei sunt numeroase si grave, fara a uita de scandalurile de coruptie, ca celebrul "Mafia capiale", descoperit in 2014, o vasta retea de coruptie in care sunt amestecati alesi de toate culorile politice. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro