Prima femeie din SUA care a primit o grefa de uter este mama a trei copii adoptati

Prima femeie din SUA care a primit o grefa de uter este mama a trei copii adoptati

Transplantul de uter nu este o simpla operatie de mutare a unui organ de la un pacient la altul, ci este vorba despre a putea aduce pe lume un copil sanatos, a explicat dr.

acum 96 luni (8 Mar 2016)

Lindsey a primit uterul in urma unei operatii care a avut loc pe 24 februarie 2016 la Cleveland Clinic, fiind prima americanca transplantata cu acest organ. Ea a multumit familiei care a fost de acord cu donarea, precum si echipei medicale pentru performanta.

Dr. Andreas Tzakis, directorul clinicii unde a avut loc operatia, a declarat ca tanara va ramane internata o luna sau doua, dupa care ar trebui ca viata acesteia sa revina la normal.

Normalitatea pentru Lindsay va presupune sa ia medicatie imunosupresiva pe durata intregii perioade cat va avea transplantul si controale lunare pana cand va reusi sa ramana insarcinata.

Transplantul de uter nu este o simpla operatie de mutare a unui organ de la un pacient la altul, ci este vorba despre a putea aduce pe lume un copil sanatos, a explicat dr. Mai sunt inca 5.000 de femei in aceeasi situatie, insa nu toate sunt in aceeasi stare de sanatate precum Linsay", a mai spus dr.

Lindsay va putea concepe prin fertilizare in vitro dupa ce va trece cel putin un an de la transplant. Medicii au explicat ca fiecare pacienta care primeste transplant de uter poate avea unu sau doi copii nascuti prin cezariana dupa care uterul le este indepartat, astfel ca pacientele nu trebuie sa urmeze medicatie imunosupresiva toata viata.

Medicii suedezi au fost primii care au reusit acest tip de transplant de la donatoare in viata, pentru noua femei incepand cu 2012. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro