Prima-doamna sau prima-fashionista Romaniei? "Toata lumea este experta in fashion, desi bunele maniere ne sunt inca straine"

Prima-doamna sau prima-fashionista Romaniei?

Cum nu exista stabilitate si previzibilitate in cele doua domenii esentiale de care depind scenariile de viata individuala si, in cel mai autentic liberal mod, planul de viata al milioanelor de cetateni, atunci compensam cu un soi de love story prezindential care ne hraneste aceasta nevoie: un cuplu stabil, o relatie parteneriala, o poveste de cuplu pe care multi dintre noi si-o doresc. Oricum, nu ma priveste pret de un weekend intreg de stiri si de pagini de ziare.

acum 109 luni (22 Jun 2015)

Prezenta gracila, educata, cu alegeri rafinate si simple, cu o profesie respectata si incarcata de pretigiu social, o doamna lipsita de stridente. Nu a trecut mult si a devenit centrul de interes, mutandu-l pe presedinte de cateva ori la periferia atentiei publice. Si in reguli de protocol, desi bunele maniere, proto-categoria regulilor de protocol, ne sunt inca straine.

Cuplul prezidential a inceput sa hraneasca o nevoie sociala elementara: nevoia de stabilitate, nevoie pe care politicul si economical rateaza sa o valideze. Cum nu exista stabilitate si previzibilitate in cele doua domenii esentiale de care depind scenariile de viata individuala si, in cel mai autentic liberal mod, planul de viata al milioanelor de cetateni, atunci compensam cu un soi de love story prezindential care ne hraneste aceasta nevoie: un cuplu stabil, o relatie parteneriala, o poveste de cuplu pe care multi dintre noi si-o doresc. In consecinta, nu poate preupune o fisa a postului: nu trebuie sa citeasca Fratii Grimm in orfelinate, sa viziteze azile de batrani, sa taie panglici, sa faca acte de caritate si sa redefineasca filantropia. Nu trebuie sa faca nimic, e suficient ca exista, pentru ca Romania si presedinte burlac sunt doua categorii mutual exclusive. Orice ar face sau nu ar face prima-doamna, exista o constanta: va fi criticata si i se vor analiza cu sarg "scaderile". Sau, dimpotriva, va fi elogiata fara noima pentru "minunatele alegeri vestimentare" de parca buna functionare a statului depinde de imprimeul unei rochii. Se vor intreba unii de ce, de pilda, la vizita oficiala a lui Erdogan nu s-a imbracat ca Emine Erdogan. De ce poarta auriu in miezul zilei si "Shantung de matase roz nude cu revere scurte"? Sau va fi, la antipod, laudata excesiv pentru alegerile vestimentare, in fraze lungi, scrise expert, in jargonul revistelor de moda.

Glosatul excesiv pe marginea unei maneci sau al unei bluze, fie ele ale primei-doamnei arata, de fapt, asteptarile societat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro