Prima buruiana a primaverii, leac miraculos pentru orice boala. De ce e bine sa mananci urzici in luna martie

Prima buruiana a primaverii, leac miraculos pentru orice boala. De ce e bine sa mananci urzici in luna martie

Specialistii spun ca urzica are o concentratie mare de carotenoide (provitamina A) cu actiune regeneratoare a pielii si a mucoaselor, de vitamine precum B2, C, K, de acizi (folic si pantotenic), de flavonoizi, taninuri, uleiuri volatile, substante renumite pentru efectul tonic, cicatrizant si antiinflamator. "La inceputul lunii martie se aplica tratamente fitosanitare de iarna restante precum si cele din faza de umflare a mugurilor, se executa taierile de rodire si de formare a coroanei la pomii tineri, se fertilizeaza solul in livezi si incepe plantarea de primavara a pomilor si arbustilor fructiferi", spune Aurelian Dobre, agricultor din judetul Calarasi.

acum 61 luni (12 Mar 2016)

In martie sunt programate toate lucrarile de primavara la camp si in gospodarii, semn ca natura reinvie. Specialistii spun ca urzica are o concentratie mare de carotenoide (provitamina A) cu actiune regeneratoare a pielii si a mucoaselor, de vitamine precum B2, C, K, de acizi (folic si pantotenic), de flavonoizi, taninuri, uleiuri volatile, substante renumite pentru efectul tonic, cicatrizant si antiinflamator.

" Datorita proprietatilor antianemice, remineralizante, hemostatice, antidiareice si hipoglicemiante, urzica se foloseste in tratarea unei game variate de afectiuni. De la hipertensiune si pana la nivelul crescut al glucozei din sange si anemie", explica Marian Grigore, specialist in apifitoterapie.

Bolile de inima si alergiile sunt de asemenea tratate cu ajutorul curei cu urzica. Asadar, infuzia de urzica si tinctura de urzica sunt recomandate pentru combaterea tensiunii arteriale si a tahicardiilor. De asemenea, urzica este benefica in artrita, astm, infectii urinare, bronsite, pietre la rinichi, scleroza multipla, sindrom premenstrual, reumatism, hemoroizi, dismenoree, dureri de cap, arteriale, problemele parului si pentru detoxifierea organismului.

Incepe lucrul in curte

In martie, gospodarii incep lucrul in curte si la camp: se curata livezile si gradinile si tot in aceasta luna se scot stupii de la iernat.

"La inceputul lunii martie se aplica tratamente fitosanitare de iarna restante precum si cele din faza de umflare a mugurilor, se executa taierile de rodire si de formare a coroanei la pomii tineri, se fertilizeaza solul in livezi si incepe plantarea de primavara a pomilor si arbustilor fructiferi", spune Aurelian Dobre, agricultor din judetul Calarasi.

Insamantarea culturilor de primavara

Si vita-de vie se intinereste in aceasta perioada, se taie coardele pentru a-i da putere sa rodeasca si... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro