Pricopie vrea mai putine materii la clasele a XI-a si a XII-a, pentru ca elevii sa se concentreze pe examene

Pricopie vrea mai putine materii la clasele a XI-a si a XII-a, pentru ca elevii sa se concentreze pe examene

UPDATE: Ministrul Pricopie a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook in care anunta ca vor fi manuale la clasele I si a II-a, cele vechi de 10 ani. Un an scolar optional mai lung Pe de alta parte, ministrul Educatiei spune ca analizeaza oportunitatea cresterii numarului de zile de scoala, un prim pas fiind acela de a organiza, numai pentru doritori, o saptamana de tipul "Saptamanii altfel", cu sapte zile inaintea inceperii anului scolar. Remus Pricopie a dat ca exemple naveta profesorilor, care ar trebui finantata in baza unor plafoane de kilometri, si de suma alocata prin programul "Bani de liceu", alocata elevilor din familii sarace, care, conform estimarilor, ar urma sa creasca, lunar, de la 180 de lei "spre 250 de lei".

acum 116 luni (14 Sep 2014)

UPDATE: Ministrul Pricopie a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook in care anunta ca vor fi manuale la clasele I si a II-a, cele vechi de 10 ani. Acesta le-a transmis editorilor ca nu vor comanda anul acesta o noua transa de astfel de manuale, scolile reciclandu-le pe cele folosite de generatiile anterioare.

"Am vazut tot felul de declaratii, unele panicarde, cum ca nu avem manuale la clasele I si a II-a.

"Licitatia pentru noile manuale ar fi trebuit sa se termine in iunie, dar o parte dintre editori au incercat sa amane momentul in care se finalizeaza aceasta licitatie, dintr-un motiv foarte simplu: au vrut ca si anul acesta pentru clasele I si a II-a sa cumparam aceleasi manuale vechi pe care le-am cumparat vreme de 14 ani.

Inainte de inceperea unui nou an scolar, ministrul Remus Pricopie a spus ca, in trei-patru ani ar vrea sa se ajunga la reducerea numarului de materii predate la clasele a XI-a si a XII-a, potrivit Mediafax.

"As vrea sa reusim sa facem acest lucru ca in clasa a XI-a si a XII-a elevii sa ai aiba un numar mai mic de materii si sa opteze in functie de interesul lor pentru un domeniu sau altul. In anul in care exista examene importante, gradul de incarcare al elevului ar trebui sa fie mai mic", a declarat, pentru Mediafax, Pricopie, care a adaugat ca "intr-un stat normal, asa se intampla".

"Daca la clasa a VIII-a, ai carei elevi dau Evaluarea Nationala, sunt doua probe, trei cu cea pentru minoritati, la Bacalaureat numarul de probe este mult mai mare, pentru ca avem si probele eliminatorii", a explicat oficialul.

Un an scolar optional mai lung

Pe de alta parte, ministrul Educatiei spune ca analizeaza oportunitatea cresterii numarului de zile de scoala, un prim pas fiind acela de a organiza, numai pentru doritori, o saptamana de tipul "Saptamanii altfel", cu sapte zile inaintea inceperi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro