Prezentatoarea Magda Vasiliu crede ca "asa zisa emancipare a femeii" a distrus femeia: "Stiu ca voi fi mancata de vie de feministe, dar nu ma pot abtine"

Prezentatoarea Magda Vasiliu crede ca

In acest context, Magda Vasiliu si-a exprimat punctul de vedere pe Facebook, cu riscul, spune ea, de a fi criticata avand in vedere ca nu este de acord cu modul in care unele persoane au inteles conceptul de "emancipare a femeii".

acum 55 luni (11 Mar 2018)

In acest context, Magda Vasiliu si-a exprimat punctul de vedere pe Facebook, cu riscul, spune ea, de a fi criticata avand in vedere ca nu este de acord cu modul in care unele persoane au inteles conceptul de "emancipare a femeii". "Stiu ca voi fi mancata de vie de feministe, dar nu ma pot abtine. Femeile se plang ca sunt mai prost platite decat barbatii, ca nu au acces la aceleasi joburi, ca sunt, pe scurt, discriminate.Tot de 8 martie, zeci de persoane evocau cu nostalgie si regret scene din copilarie in care mama parea sau poate chiar era centrul universului. "Bunicile, strabunicile noastre traiau pana la 80-90 de ani, erau casnice, cresteau copii, schimbau retete, mergeau la teatru, la opera, pictau, gateau pentru mese memorabile cu prietenii, planificau vacante, se coafau constant, purtau ciorapi de matase cu dunga, port-jartier si pantofi cu toc. Aveau timp sa culeaga levantica si sa o puna in sifonier printre rufe, la fel cum aveau timp sa intinda la uscat flori de tei. Citeau, scriau, nu erau asa ca noi, care nu mai iesim din blugi, nu mai purtam tocuri, facem un dus in graba, mancam de la fast food, ne intindem parul cu placa (altceva oricum n-am sti sa facem), cu prietenii ne vedem rar si atunci cand ne vedem comandam mancare. Suntem vesnic alergate, obosite, satule de tot si de toate. Cand am vrut cariere, joburi, etc, trebuia sa ne asiguram ca barbatii pot si vor sa gateasca, sa spele, sa calce, etc. Daca pe noi ne invatau bunicile/mamele sa gatim, pe copiii de azi parintii ii duc la cursuri de gatit. Noi, in graba, mereu pe fuga, mereu in contratimp de vreo 30 de ani incoace, cream doar indivizi. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro