Prezenta Simonei Halep in fotoliul de lider WTA este contestata. Se cere schimbarea regulamentului

Mai multi jurnalisti sportivi si antrenori de tenis sunt nemultumiti ca Simona Halep a incheiat anul pe locul 1 mondial, desi nu a calstigat niciun turneu de Grand Slam, potrivit Mediafax. Ca sa castigi un Grand Slam trebuie sa fii mai buna decat sapte jucatoare", spus Martina, luandu-i apararea Simonei, jucatoare devenita lider mondial dupa un an in care a castigat turneul de la Madrid si a disputat finalele de la Roma, Roland Garros, Cincinnati si Beijing.

acum 71 luni (31 Oct 2017)

Mai multi jurnalisti sportivi si antrenori de tenis sunt nemultumiti ca Simona Halep a incheiat anul pe locul 1 mondial, desi nu a calstigat niciun turneu de Grand Slam, potrivit Mediafax.

Un cunoscut jurnalist al site-ului ESPN, dar si antrenori reputati precum Patrick Mouratoglou sau Craig Kardon fac presiuni ca sefii tenisului sa schimbe regulamentul dupa ce Halep s-a incoronat regina sportului alb.

Jurnalistii americani nu ii arata respectul cuvenit Simonei, protestand fata de modul in care este intocmit clasamentul condus de constanteanca in tenisul feminin. Pe site-ul ESPN a aparut un amplu material in care se cere schimbarea sistemului de punctaj, pentru ca jucatoarele precum Halep, ce nu au cucerit titluri de Grand Slam, sa nu mai poata urca in fruntea ierarhiei. Halep are un procentaj negativ (5-6) in fata jucatoarelor din Top 10, a avut cu 13 victorii mai putin decat Wozniacki si a pierdut de doua ori in fata danezei in acest an. Wozniacki a castigat al cincilea titlu ca importanta din tenisul feminin, iar in 2017 a ajuns in 10 finale, a avut cele mai multe victorii din sezon (60) si cele mai multe in fata jucatoarelor de Top 10 (14).

Halep se afla pe locul 1 datorita faptului ca a fost mai constanta decat toate celelalte jucatoare, insa Peter Bodo catalogheaza acest lucru drept o anomalie. De cand a fost introdus clasamentul computerizat a existat o lupta intre cei care sustin constanta si oamenii care pretind ca trebuie rasplatite in primul rand rezultatele obtinute la evenimentele importante si contra unor adversare de top. Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams - sportiva ajunsa la 36 de ani, careia ii va fi foarte greu sa revina pe locul 1 daca se mentine actualul sistem de punctaj, a declarat.

"Nu ar trebui sa fii numarul 1 daca nu ai castigat un Grand Slam in acel an. Dupa ce am inceput sa lucrez cu Serena in 2012, a castigat Wimbledon, a luat medalia de aur la Jocurile Olimpice, apoi US Open si Turn... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro