Previziunile pentru Justitie in 2018. Nume grele din politica urmeaza sa afle sentintele definitive

Previziunile pentru Justitie in 2018. Nume grele din politica urmeaza sa afle sentintele definitive

Cel mai asteptat moment al anului 2018 in Justitie este propunerea pentru conducerea unuia din marile parchete din Romania: Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), cunoscut si ca Parchetul Anti-Mafia. Si fostul ministru Dan Sova, condamnat pe fond la 3 ani, va primi o sentinta definitiva, dar si fostul ministru Constantin Nita, in dosarul in care a primit 4 ani de inchisoare dupa ce judecatorii instantei supreme l-au gasit vinovat de trafic de influenta in favoarea unuia dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Romania, Tiberiu Urdareanu - care l-a si denuntat la DNA.

acum 55 luni (31 Dec 2017)

Cel mai asteptat moment al anului 2018 in Justitie este propunerea pentru conducerea unuia din marile parchete din Romania: Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), cunoscut si ca Parchetul Anti-Mafia. Actualul procuror-sef, Daniel Horodniceanu (43 de ani), a fost numit in aceasta functie in mai 2015, pentru un mandat de trei ani. Numirea in acesta functie este facuta de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Toti trei au fost numiti in 2013 de Traian Basescu si au fost reinvestiti in functii, in 2016, de Klaus Iohannis. Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar a fost numit in 2016 pentru primul sau mandat de conducere. In prezent, forul magistratilor este condus de judecatoarea Mariana Ghena (Inalta Curte de Casatie si Justitie), iar vicepresedinte este procurorul Cristian Ban (Parchetul Curtii de Apel Bucuresti). Tot la inceputul anului 2018, expira primul mandat al judecatoarei Mirela Sorina Popescu, in functia importanta de sef al Sectiei Penale de la Curtea Suprema.

Sentintele definitive

In anul care vine sunt asteptate si cateva decizii definitive pe care intantele trebuie sa le dea in cazuri mediatizate. Printre acestea se numara dosarul in care liderul PNL, Ludovic Orban, este acuzat ca si-a folosit functia politica atunci cand ar fi cerut 50.000 de euro de la omul de afaceri Tiberiu Urdareanu. Sentinta va veni la inceputul anului, de la Completul de 5 judecatori al Curtii Supreme. Decizii definitive sunt asteptate si in alte dosare celebre, care sunt in faza de apel, printre care cel in care este judecata fosta sefa DIICOT, Alina Bica, condamnata in doua dosare, la 3 ani si 5 luni si la 4 ani de inchisoare, dar si cel in care Adriean Videanu a fost achitat. Elena Udrea asteapta si ea o sentinta in dosarul in care a fost condamnata la 6 ani de inchisoare in... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro