Preturile locuintelor, incotro? Scumpiri de 3,1% in al doilea trimestru. Un oras din Ardeal are cele mai mari preturi si cele mai mari cresteri

Preturile locuintelor, incotro? Scumpiri de 3,1% in al doilea trimestru. Un oras din Ardeal are cele mai mari preturi si cele mai mari cresteri

Dupa un avans de 4% in T2 2017 si, respectiv, de 8,3% in ultimul an, Constanta a ajuns la o medie de 1.020 de euro pe metru patrat util, alaturandu-se astfel celorlalte trei orase ale tarii in care pretul cerut pentru un apartament depaseste pragul de 1.000 de euro pe metru patrat util. In cel de-al doilea trimestru al anului, cele mai semnificative cresteri de pret au avut loc in Sfantu Gheorghe (+8,5%, pana la 550 de euro pe metru patrat util), Oradea (+8,3%, pana la 840 de euro pe metru patrat util) si Craiova (+8%, pana la 980 de euro pe metru patrat util).

acum 42 luni (1 Aug 2017)

Astfel, in al doilea trimestru al acestui an, locuintele disponibile spre vanzare in Romania s-au scumpit, in medie, cu 3,1%, cresterea fiind una similara cu cea consemnata in perioada similara din 2016, respectiv 3%.

Datele centralizate de Imobiliare.ro arata ca preturile locuintelor din Romania se afla de trei ani pe un trend ascendent constant. De asemenea, si asteptarile vanzatorilor s-au majorat cel mai mult in al doilea trimestru din 2017, respectiv cu 4,9%.

Pe locul al doilea in top se situeaza Bucurestiul, cu un pret mediu de 1.240 de euro pe metru patrat util si un avans de 3,4% in ultimele trei luni.

Distanta dintre cele doua mari orase ale tarii s-a diminuat insa in ultimele 12 luni, dat fiind ca preturile au crescut mai mult in Capitala decat in Cluj-Napoca - 12,9% fata de 11,7%.

Dupa un avans de 4% in T2 2017 si, respectiv, de 8,3% in ultimul an, Constanta a ajuns la o medie de 1.020 de euro pe metru patrat util, alaturandu-se astfel celorlalte trei orase ale tarii in care pretul cerut pentru un apartament depaseste pragul de 1.000 de euro pe metru patrat util. Preturile apartamentelor din Brasov si Iasi s-au majorat cel mai putin atat in ultimul trimestru, cat si in ultimele 12 luni, situandu-se acum la 950 si, respectiv 920 de euro pe metru patrat util. Timisoara a inregistrat in cel de-al doilea trimestru un avans de 3,5%, ajungand la un pret mediu pe metru patrat de 1.080 de euro.

Unde se situeaza resedintele de judet

Dintre resedintele de judet ale tarii, cele mai mari preturi solicitate pentru apartamentele disponibile spre vanzare pot fi gasite in cele patru centre regionale cu valori de peste 1.000 de euro pe metru patrat: Cluj-Napoca, Bucuresti, Timisoara si Constanta. Dupa o crestere de 8% in ultimul trimestru, Craiova a ajuns la o medie de 980 de euro pe metru patrat, surclasand astfel Brasovul si Iasiul.

La... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro