Pretentiile SIF Moldova de la firma controlata de omul de afaceri Stefan Vuza au fost respinse pe banda rulanta

Pretentiile SIF Moldova de la firma controlata de omul de afaceri Stefan Vuza au fost respinse pe banda rulanta

"In anul 2016 s-a inregistrat un profit net de 111.958 lei, din care se repartizeaza, conform legii, suma de 5.580 lei pe rezerve legale, iar suma de 106.378 lei, cu aprobarea Adunarii Generale a Actionarilor, pe rezultatul reportat pentru acoperirea pierderilor din anii precedenti", se arata in documentele transmis catre Bursa de Valori din Bucuresti.

acum 28 luni (7 Apr 2017)

Potrivit datelor transmise la Bursa de Valori Bucuresti, cele mai multe voturi impotriva a primit cererea legata de prezentarea unui raport privind tranzactiile intragrup. "Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor de la SC Iasitex SA Iasi, cu votul actionarilor reprezentand 92,54% din capitalul social, respinge prezentarea, discutarea si aprobarea unui raport al Consiliului de Administratie privind justificarea economica a tranzactiilor incheiate cu persoanele afiliate precum valoarea actualizata la zi a particiaatiilor la persoanele juridice afiliate", se arata in adresa catre BVB.

Aceeasi soarta a avut-o si solicitarea de revocare a intregului Consiliu de Administratie dupa pierderile de 4 milioane de lei din 2015. Astfel, s-a decis inlocuirea din functia de administrator si presedinte a Consiliului de Administratie lui Gabriel Tischer in urma demisiei acestuia. Acesta este angajat la Chimcomplex Borzesti din 1995, iar din 2007 este director comercial al societatii care face parte, de asemenea, din portofoliul grupului SCR.

Pe de alta parte, conducerea de la fosta Tesatura a decis impartirea profitului inregistrat anul trecut. "In anul 2016 s-a inregistrat un profit net de 111.958 lei, din care se repartizeaza, conform legii, suma de 5.580 lei pe rezerve legale, iar suma de 106.378 lei, cu aprobarea Adunarii Generale a Actionarilor, pe rezultatul reportat pentru acoperirea pierderilor din anii precedenti", se arata in documentele transmis catre Bursa de Valori din Bucuresti.

Veniturile din 2016 ale Iasitex au ajuns la 27,6 milioane de lei, in usoara scadere fata de cele inregistrate in 2015, de 28,4 milioane de lei. Pe de alta parte, cheltuielile totale au ajuns la 27,5 milioane de lei, iar castigul a fost practic de 111.000 de lei.

Pentru anul acesta, veniturile sunt estimate la 28,3 milioane de lei, iar cheltuielile la 28,1 milioane de lei, profitul fiind de 203.000 lei. Proiectul de buget ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro