Presupusul autor al atacului din trenul Thalys ar fi un islamist radical, afirma ministrul francez de Interne

Presupusul autor al atacului din trenul Thalys ar fi un islamist radical, afirma ministrul francez de Interne

Semnalarea sa a determinat "imediat" Directia Generala pentru Securitate Interna (DGSI) sa emita impotriva lui o fisa de supraveghere "S", pentru a-l putea repera in cazul unei prezente pe teritoriul francez, a precizat ministrul francez de Interne. "Daca identitatea pe care el o declara va fi confirmata, ea ar corespunde aceleia a unui individ de nationalitate marocana, in varsta de 26 de ani, semnalat de catre autoritatile spaniole serviciilor de informatii franceze in februarie 2014 din cauza apartenenei sale la miscarea islamista radicala", a adaugat el.

acum 58 luni (22 Aug 2015)

Semnalarea sa a determinat "imediat" Directia Generala pentru Securitate Interna (DGSI) sa emita impotriva lui o fisa de supraveghere "S", pentru a-l putea repera in cazul unei prezente pe teritoriul francez, a precizat ministrul francez de Interne.

"Este mai bine sa ramanem prudenti in ceea ce priveste identitatea sa, care nu a fost inca stabilita cu certitudine in momentul in care va vorbesc", a declarat Cazeneuve intr-o conferinta de presa.

"Daca identitatea pe care el o declara va fi confirmata, ea ar corespunde aceleia a unui individ de nationalitate marocana, in varsta de 26 de ani, semnalat de catre autoritatile spaniole serviciilor de informatii franceze in februarie 2014 din cauza apartenenei sale la miscarea islamista radicala", a adaugat el.

Parchetul federal belgian a anuntat sambata ca a deschis, la randul sau, o ancheta, deoarece suspectul a urcat la bordul trenului pe ruta Amsterdam-Paris in Gara din Bruxelles. Securitate in transporturi

Suspectul, care a ranit doua persoane pe cand trenul se afla la Oignies - una prin impuscare, pe cealalta cu un cutter -, a fost imobilizat de mai multi pasageri.

Potrivit primelor marturii, un calator francez, care s-a intalnit cu el in timp ce se ducea la toaleta, a incercat primul sa il opreasca, dar acesta a tras mai multe focuri de arma, a declarat Bernard Cazeneuve.

Apoi, doi pasageri de nationalitate americana l-au imobilizat la podea si l-au dezarmat. Un glont se pare ca l-a atins pe un pasager francezo-american care statea la locul lui, a precizat ministrul de Interne.

Francois Hollande a discutat sambata dimineata la telefon cu acesti pasageri, al caror "curaj" si "sange rece" a fost salutat de Executiv si care au permis "evitarea unei drame", a subliniat presedintia franceza intr-un comunicat.

"Ar fi putut sa fie un adevarat c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro