PressOne: Armata i-ar fi hranit si imbracat pe minerii care au "restabilit" ordinea in Bucuresti, in 1990

Potrivit sursei citate, este vorba despre o adresa pe care comandantul Serviciilor Armatei, general-maiorul Ionita Botos, i-ar fi solicitat, in 18 iunie 1990, prim-adjunctului ministrului Apararii Nationale, sa aprobe "darea la scadere a unor cantitati de alimente si obiecte de igiena oferite civililor care u participat la restabilirea ordini si linistei in capitala tarii, intre 14 si 17 iunie 1990".

acum 81 luni (13 Sep 2017)

Un document pe care Ministerul Apararii Nationale (MApN) l-a declasificat luna trecuta arata ca, din dispozitia Guvernului, Armata i-ar fi hranit si echipat pe minerii implicati in evenimentele din 13-15 iunie 1990, scrie PressOne.

Potrivit sursei citate, este vorba despre o adresa pe care comandantul Serviciilor Armatei, general-maiorul Ionita Botos, i-ar fi solicitat, in 18 iunie 1990, prim-adjunctului ministrului Apararii Nationale, sa aprobe "darea la scadere a unor cantitati de alimente si obiecte de igiena oferite civililor care u participat la restabilirea ordini si linistei in capitala tarii, intre 14 si 17 iunie 1990". Parchetul General i-a trimis in judecata pe Iliescu, Roman si Magureanu: Fortele de ordine au facut uz de arma cu munitie de razboi. Evenimentele au urmarit manipularea opiniei publice de catre autoritatile statului

Desecretizarea a fost facuta la cererea Parchetului General si anuntata in Monitorul Oficial. Documentul are 5 file si a ajuns in posesia PressOne ca urmare a unei solicitari trimise MApN in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatii publice.

"Potrivit dispozitiilor primite din partea Guvernului Romaniei in perioada 14-19 iunie 1990, Ministrul Apararii Nationale a asigurat hranirea unor forte civile ce au participat la restabilirea ordinei si linistei in capitala tarii. In acest scop, au fost distribuite si consumate cantitatile de produse specificate in Anexa nr. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro