Presiunea "social media" mareste nivelul de perfectionism al tinerilor

Presiunea

Dorinta de a fi perfecti in ceea ce priveste corpul, mintea si cariera manifestata la tinerii de astazi a crescut semnificativ in comparatie cu generatiile anterioare, ceea ce ar putea avea un impact negativ asupra sanatatii mintale a tinerilor, potrivit unui studiu publicat de Asociatia Americana de Psihologie, citat de Science Daily. Curran si Hill au analizat datele de la 41.641 de tineri americani, canadieni si britanici din 164 de esantioane care au completat "Scala de perfectionism multidimensional", un test conceput sa masoare schimbarile generationale in ceea ce priveste perfectionismul de la sfarsitul anilor 1980 pana in 2016.

acum 41 luni (13 Jan 2018)

Dorinta de a fi perfecti in ceea ce priveste corpul, mintea si cariera manifestata la tinerii de astazi a crescut semnificativ in comparatie cu generatiile anterioare, ceea ce ar putea avea un impact negativ asupra sanatatii mintale a tinerilor, potrivit unui studiu publicat de Asociatia Americana de Psihologie, citat de Science Daily.

Comparatie intre tinerii din anii 80 si cei din anii 2000 Acest studiu este primul care examineaza diferentele generationale de grup in ceea ce priveste perfectionismul, sustine autorul principal, doctorul Thomas Curran, de la Universitatea din Bath. El si colaboratorul sau, doctorul Andrew Hill, de la Universitatea St. John din York sugereaza ca perfectionismul implica "o dorinta irationala de a reusi coroborata cu o atitudine prea critica fata de sine si de ceilalti".

Curran si Hill au analizat datele de la 41.641 de tineri americani, canadieni si britanici din 164 de esantioane care au completat "Scala de perfectionism multidimensional", un test conceput sa masoare schimbarile generationale in ceea ce priveste perfectionismul de la sfarsitul anilor 1980 pana in 2016. Au masurat trei tipuri de perfectionism: orientat spre sine - o dorinta irationala de a fi perfect;

Studiul, publicat in revista "Buletinul Psihologic", a constatat ca generatiile mai recente de elevi au raportat scoruri semnificativ mai mari pentru fiecare forma de perfectionism decat generatiile anterioare. In mod specific, intre 1989 si 2016, scorul de perfectionism auto-orientat a crescut cu 10 %, cel prescris social a crescut cu 33 % si cel orientat catre altii a crescut cu 16 %. De exemplu, datele brute sugereaza ca social media exercita presiuni asupra tinerilor pentru a se perfectiona in comparatie cu ceilalti, ceea ce ii face nemultumiti de corpul lor si sporeste izolarea sociala. Dorinta de a castiga bani, presiunea pentru a obtine o educatie buna si stabilirea unor obiective de cariera inalte sunt alte domenii ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro