Presedintia Romaniei intervine in scandalul privind arhiva SIPA. Informatiile despre magistrati, care ar fi fost copiate ilegal, erau clasificate

Citeste si: Judecatorul Cristi Danilet a sesizat Parchetul General, dupa ce jurnalistul Dan Andronic a sustinut ca arhiva SIPA ar fi fost copiata, in timp ce era inventariata Judecatorul Cristi Danilet a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie, cu privire la acuzatiile lansate de jurnalistul Dan Andronic privind arhiva SIPA, despre care sustine caar fi fost copiata in timp ce era inventariata de comisia desemnata de Monica Macovei, fostul ministrul al Justitiei, comisie formata din judecatorul Cristi Danilet si procurorul DNA Paul Dumitriu.

acum 85 luni (16 May 2017)

Presedintele Klaus Iohannis a luat pozitie, prin intermediul purtatoarei sale de cuvant, Madalina Dobrovolschi, in controversa iscata in spatiul public de jurnalistul Dan Andronic, cu privire la arhiva SIPA.

Citeste si: Dan Andronic sustine ca arhiva SIPA ar fi fost copiata, in timp ce era inventariata. Andronic sustine ca poate spune "cu certitudine", pe baza documentelor consultate si a declaratiilor unor persoane din sistem, ca unul dintre cei doi, Cristi Danilet, ar fi fost implicat in distrugerea si copierea arhivei. Jurnalistul scrie ca cei doi magistrati nu au intocmit procese verbale sau rapoarte privind arhiva SIPA, sustinand ca s-ar fi ferit sa lase vreo urma.

Magistratul Cristi Danilet confirma ca el a facut parte din comisia de inventariere a arhivei SIPA, dar respinde ideea ca ar fi facut copii asupra unor documente.

"Nu am cunostinta de existenta vreunor aparate de copiere sau ca materiale din arhiva sa fie depozitate pe alt mediu de stocare decat cel imprimat. Inventarierea a avut loc doar partial, numai cu privire la tipul de informatii stranse de SIPA, iar raportul nu a mai fost intocmit, caci mandatul Monicai Macovei a fost revocat dupa trei luni de la intrarea Romaniei in UE. Nu am cunostinta de niciun raport cu privire la lipsa unor documente din arhiva; de altfel, aceasta lipsa nici nu s-ar fi putut constata din moment ce documentele nu erau inca inventariate, ci erau doar depozitate asa cum au fost trimise de la structurile teritoriale", spune Danilet.

Citeste si: Judecatorul Cristi Danilet a sesizat Parchetul General, dupa ce jurnalistul Dan Andronic a sustinut ca arhiva SIPA ar fi fost copiata, in timp ce era inventariata

Judecatorul Cristi Danilet a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie, cu privire la acuzatiile lansate de jurnalistul Dan Andronic privind arhiva SIPA, despre care sustine caar fi fost copiata in timp ce era inventariata de comisia desemnata de Monica Macovei, f... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro