Presedintele UNJR despre solicitarea lui Iohannis de urgentare a solutionarii unor dosare: "O chestiune absolut nefireasca"

Presedintele UNJR despre solicitarea lui Iohannis de urgentare a solutionarii unor dosare:

"Parchetul General trebuie sa rezolve foarte repede aceasta speta si l-am rugat ca in cadrul atributiilor sale sa se ocupe ca aceste cercetari sa fie facute cu celeritate", a declarat Iohannis, dupa ce a afirmat si ca a discutat cu Kovesi despre acuzatiile de plagiat si ca nu crede ca exista vreun motiv pentru care aceasta sa demisioneze, dar ca pot fi facute reevaluari daca lucrurile iau alta turnura.

acum 80 luni (6 Oct 2016)

"Daca este vorba despre dosarele actuale, din punctul nostru de vedere, este o chestiune absolut nefireasca si arata exact o mentalitate gresita la care Executivul si celelalte puteri ale statului se raporteaza", a afirmat Dana Girbovan, joi, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Ea a mai aratat ca, "este necesar sa se decripteze, inclusiv la nivelul numirilor la varful structurilor de Parchet, partea politica ce include presedintele si Ministerul Justitiei, pentru a avea o reala separare a celor doua puteri. Pentru ca, altfel, ajungem la aceste chestiuni cand fie presedintele, fie prim-ministrul, fie ministrul Justitiei considera ca este legitim sa ceara socoteala procurorilor pentru anchete care, daca este vorba despre chestiuni particulare si nu de informatii de sistem, sunt, din punctul nostru de vedere, inadmisibile".

De cealalta parte, presedintele CSM, judecatorul Mircea Aron, a declarat miercuri pentru News.ro ca nu considera ca presedintele Klaus Iohannis si-a depasit atributiile prin faptul ca i-a cerut procurorului general celeritate in solutionarea dosarului in care Sebastian Ghita o acuza de plagiat pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, apreciind ca acest demers tine chiar de statutul acestuia de mediator intre puterile statului.

Presedintele Klaus Iohannis a spus, miercuri seara, ca Parchetul instantei supreme trebuie sa rezolve "foarte repede" dosarul privind acuzatiile de plagiat care o vizeaza pe Laura Codruta Kovesi, el precizand ca l-a rugat pe procurorul general ca "in timpul atributiilor sa se ocupe ca aceste cercetari sa fie facute cu celeritate".

"Parchetul General trebuie sa rezolve foarte repede aceasta speta si l-am rugat ca in cadrul atributiilor sale sa se ocupe ca aceste cercetari sa fie facute cu celeritate", a declarat Iohannis, dupa ce a afirmat si ca a discutat cu Kovesi despre acuzatiile de plagiat si ca nu crede ca exista vreun motiv pentru care aceasta sa demisioneze, dar ca pot ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro