Presedintele primei asociatii a femeilor chirurg din Romania: "Cred ca in viata nu e vorba doar sa mergi sa faci bani intr-un loc anume"

Presedintele primei asociatii a femeilor chirurg din Romania:

Miana Gabriela Pop FOTO: arhiva personala "Nu cred ca trebuie sa fii neaparat singura ca sa ai o cariera" In opinia acestuia, perioada rezidentiatului e o perioada extrem de dificila, una mult mai grea decat cea de medic specialist, iar femeile vor sa faca cat mai multe lucruri in acelasi timp si bine: "Pentru noi, ca si femei, care dorim sa dam totul, sa facem totul cat de bine, sa excelam si profesional, si la clinica, si acasa, cred ca vine un moment cand incepi sa te gandesti daca directia aceasta pe care a ales-o si care-ti place si iti aduce satisfactii extrem de mari - si orele petrecute in sala de operatii sunt cele mai frumoase dintr-o zi - iti dai seama ca, totusi, ai vrea sa le imbini cu partea de familie.

acum 87 luni (9 Apr 2017)

Medicul rezident Miana Gabriela Pop (27 de ani) a lansat recent la Cluj prima Asociatie a Femeilor-Chirurg din Romania. Asa cum a fost prezentata la lansare, asociatia este organizata in zece departamente, corespondente specializarilor chirurgicale si coordonate de cate un medic specialist in domeniu: Chirurgie generala (sef de lucrari dr.

Ideea

Miana povesteste ca ideea acestei asociatii a plecat tocmai din sala de operatii, unde face parte din echipa profesorului Cornel Iancu, seful Clinicii de Chirurgie III.

"Asociatia n-a plecat de la un eveniment negativ, ci din contra: faptul ca am avut ocazia sa ma formez langa un om care mi-a permis sa ma dezvolt atat profesional, cat si uman. Practic, mi-a dat aceasta sansa de a ma simti increzatoare in propriile forte, sansa sa invat de la dansul nu doar chirurgie, ci si cum sa te dezvolti ca om. Si faptul ca tot mai multe studente rezidente vin si aleg chirurgia m-a facut sa cred ca va merge si am simtit ca e nevoie de structura care sa ne sustina", afirma Miana Gabriela Pop.

Aceasta spune ca exista tendinta ca studentele sa evite Chirurgia intrucat se gandesc ca e o meserie dificila, care necesita mult timp petrecut in spital si le limiteaza viata de familie.

"Daca in alte specialitati poti sa pleci acasa la amiaza si atat e o zi de lucru, la chirurgie esti dedicat 24 din 24 de ore.

Miana Gabriela Pop FOTO: arhiva personala

"Nu cred ca trebuie sa fii neaparat singura ca sa ai o cariera"

In opinia acestuia, perioada rezidentiatului e o perioada extrem de dificila, una mult mai grea decat cea de medic specialist, iar femeile vor sa faca cat mai multe lucruri in acelasi timp si bine:

"Pentru noi, ca si femei, care dorim sa dam totul, sa facem totul cat de bine, sa excelam si profesional, si la clinica, si acasa, cred ca vi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro