Presedintele Partidului Social Democrat german din landul Bavaria, despre refugiati: "Romania nu este pregatita sa preia un numar important de imigranti"

Presedintele Partidului Social Democrat german din landul Bavaria, despre refugiati:

Sunt un soi de controalele de siguranta, dar noi trebuie sa credem acum ceea ce ni se spune, pentru ca ei ne prezinta un act de identitate, daca il au la ei, nume prenume si cam atat. Sunt refugiatii din Siria care in procent de 99% trebuie sa ramana pentru ca au fugit din tarile lor din cauza razboiului si sunt migrantii economici din Kosovo, Macedonia, Albania, Munte Negru, care pur si simplu s-au integrat in acest val, insa ei nu fug din calea razboiului si trebuie trimisi inapoi. Sozialdemokratische Partei Deutschlands pregateste un proiect pentru urmatorii 15 ani prin care refugiatii si migrantii economici vor fi integrati in domeniile de activitate cu personal deficitar, pe modelul canadian: meseriasii de care avem nevoie vor primi drept de munca si de sedere in Germania.

acum 55 luni (13 Sep 2015)

Olaf Schreglmann, presedinte executiv al "Sozialdemokratische Partei Deutschlands" (similar cu PSD-ul din Romania) din landul Bavaria a vorbit pentru Adevarul.ro despre cum se vede criza refugiatiilor in Germania si ce pasi fac reprezentantii statului pentru a rezolva aceasta problema. R: A fost luata pe nepregatite Germania de valul de refugiati? In Germania au inceput sa intre de un an de zile, in octombrie-noiembrie 2014 au inceput sa intre in tara. Pentru a vedea cand se va stopa aceasta migratie trebuie sa fim atenti la informatiile care vin din lagarele din Liban, Turcia, care momentan sunt pline. Oamenii de acolo nu accepta stainii pentru o perioada atat de indelungata. Turistii sunt bine-veniti, la fel si imigrantii, dar doar daca nu stau pe perioade lungi de timp.

Situatia locuintelor si a locurilor de munca este deja o problema pentru poporul german. Acesti refugiati vor vrea sa se integreze, sa munceasca, sa aiba o locuinta, iar pe termen lung toate acestea se vor transforma intr-o mai mare problema pentru Germania. In timp prevad o rascoala a poporului german, care nu ii va mai accepta pe refugiati, tocmai din cauza problemelor create.

Momentan, germanii le pun la dispozitie scoli si sali de sport, cladiri parasite. In Nurnberg este un magazin mare de mobila care si-au mutat sediu si refugiatii locuiesc acolo, in cladirea parasita.

90% sunt oameni pasnici care au fugit din calea razboiului, insa sunt si 10% care sunt periculosi si violenti. Informatia recenta pe care am primit-o este ca cei care vin sunt doar cei care au o meserie, au o diploma, au studii, pentru ca ei au avut bani ca sa-si permita drumul spre Europa. Mai mult, cred ca acolo se va forma un nucleu al terorismului, pentru ca tocmai acesti oameni care au ramas sunt mai usor de influentat. Apropo de asta, ce parere aveti despre zvonurile potrivit carora printre refugiati s-ar numara si membri ai trupelor ISIS? Sunt un soi de co... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro