Presedintele Klaus Iohannis: Nu cred ca cineva va solicita revocarea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, si a procurorului general, Augustin Lazar. Sunt foarte multumit de activitatea lor

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat, la inceputul lunii martie, ca va discuta atat cu procurorul general, cat si cu procurorul-sef al DNA despre ancheta privind OUG 13 si decizia Curtii Constitutionale, care a constatat ca s-a incalcat legea in acest caz, dand de inteles ca nu exclude nici varianta ca cei doi sa demisioneze pana atunci.

acum 26 luni (17 Mar 2017)

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca nu se pune problema revocarii sefei Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, si a procurorului general Augustin Lazar. Precizarile sefului statului au aparut dupa ce, la inceputul lunii martie, ministrul Justitiei, Tudorel Toader a lasat de inteles, la postul de televiziune Antena 3, ca nu exclude varianta ca cei doi sa demisioneze dupa constatarea de catre Curtea Constitutionala a conflictului judiciar dintre institutiile de forta si Guvern.

Seful statului a afirmat ca este "foarte multumit" de procurorul general si procurorii sefi ai DNA si DIICOT. Eu am spus ca nu cred ca va solicita cel care trebuie conform legii sa o faca aceasta masura", a mai spus el. Totodata, seful statului a subliniat ca in ceea ce priveste decizia Curtii Constitutionale care a constatat existenta conflictului juridic intre DNA si Guvern, nu este pentru prima data cand CCR constata ca a existat un conflict.

"Nu este prima data cand CCR constata ca a existat un conflict si aceste hotarari sunt foarte bune pentru a evita astfel de situatii pe viitor. In rest, nu cred ca trebuie luate masuri administrative, trebuie luata ca atare decizia, studiata motivarea si aplicat tot ce scrie acolo", a spus presedintele.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat, la inceputul lunii martie, ca va discuta atat cu procurorul general, cat si cu procurorul-sef al DNA despre ancheta privind OUG 13 si decizia Curtii Constitutionale, care a constatat ca s-a incalcat legea in acest caz, dand de inteles ca nu exclude nici varianta ca cei doi sa demisioneze pana atunci. Totodata, seful Justitiei a revenit asupra discutiei, afirmand ca nu a cerut demisia celor doi procurori, ci a invocat o institutie care exista in Codul Muncii, precizand ca oricine poate sa isi dea demisia si ca nimeni nu este obligat sa munceasca impotriva vointei lui. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro