Presedintele Italiei a demisionat, dupa noua ani in fruntea tarii

Dupa ce a in ultimele luni a facut o serie de aluzii cu privire la o posibila retragere, liderul Italiei a anuntat in discursul sustinut cu prilejul Anului Nou ca va fi inlocuit curand si ca a purtat deja discutii cu succesorul sau.

acum 65 luni (1 Jan 2015)

Dupa ce a in ultimele luni a facut o serie de aluzii cu privire la o posibila retragere, liderul Italiei a anuntat in discursul sustinut cu prilejul Anului Nou ca va fi inlocuit curand si ca a purtat deja discutii cu succesorul sau. nu mai pot ignora semnele de slabire", a declarat Napolitano in discursul de sfarsit de an, citat de Mediafax.

"Am dat tot ce am avut mai bun in toti acesti ani in care am fost sef al statului, in scopul vindecarii ranilor care au adus atingere unitatii nationale", a spus Napolitano, care a stat la carma Italiei vreme de noua ani.

Printre numele vehiculate ca vor prelua presedintia Italiei se numara cele ale presedintelui Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, actualul Ministru al Economiei, Pier Carlo Padoan, si cel al Ministrului Apararii, Roberta Pinotti, mai scrie Reuters. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro