Presedintele Iohannis ii cere DIN NOU demisia premierului Ponta. In Financial Times de aceasta data

Intr-un interviu acordat jurnaliştilor de la Financial Times preşedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a declarat că premierul Victor Ponta trebuie să demisioneze, pentru că este inacceptabil ca intr-o ţară europeană un prim-ministru să fie acuzat de fapte ilegale, scrie Mediafax. Analiştii afirmă că Guvernul este intr-o perioadă de supravieţuire, iar alegerile sunt probabile inainte de termen, mai notează publicaţia, care adaugă că, recent, preşedintele l-a numit premier interimar pe Gabriel Oprea, pană la revenirea lui Ponta din Turcia, mai scrie Mediafax.

acum 64 luni (30 Jun 2015)

Intr-un interviu acordat jurnaliştilor de la Financial Times preşedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a declarat că premierul Victor Ponta trebuie să demisioneze, pentru că este inacceptabil ca intr-o ţară europeană un prim-ministru să fie acuzat de fapte ilegale, scrie Mediafax. Dar este inacceptabil ca o ţară europeană să aibă un prim-ministru pus sub acuzare de procurori pentru fapte penale" susţine preşedintele Iohannis in interviul publicat in ediţia electronică de marţi a publicaţiei.

In interviul pentru Financial Times, Klaus Iohannis a mai spus că şi-a prpopus să schimbe sistemul politic romanesc, dar asta necesită timp şi răbdare. Dar exprimand puncte de vedere, spunand lucruri, atrăgand atenția oamenilor - asta face ca lucrurile să se miște, dar intr-un ritm lent", a mai spus preşedintele Iohannis, scrie Digi 24.

Financial Times mai scrie că procurorii DNA au obţinut anul trecut peste 1.000 de condamnări şi au inculpat alţi 1.100 de suspecţi. Iohannis a fost un susţinător al luptei anticorupţie a DNA, in bătălia cu Partidul Social Democrat al premierului Victor Ponta, dar criticii spun că preşedintele a fost adesea lăsat intr-un rol de spectator.

Financial Times mai notează că raidurile in zorii zilei şi arestarea unor oameni de afaceri şi politicieni sunt un lucru obişnuit pentru Romania. Analiştii afirmă că situaţia de la Bucureşti s-a "intunecat" in aprilie, cand Dan Şova, un apropiat al premierului Victor Ponta, a fost arestat şi inculpat. El este suspectat de implicare in fraudă şi conflict de interese odată cu numirea lui Şova intr-o funcţie guvernamentală.

Premierul neagă acuzaţiile şi a caştigat o moţiune de cenzură in Parlament, la o săptămană după ce acuzaţiile impotriva sa au devenit publice. El şi-a luat apoi o pauză de o lună pentru tratament in Istanbul, după ce s-a rănit la genunchi, se mai arată in articolul FT.

Analiş... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro