Presedintele Iohannis, dupa Consiliul European: "Vom apara interesele romanilor din Marea Britanie. Voi avea o intalnire cu partidele, premierul, guvernatorul BNR"

Presedintele Iohannis, dupa Consiliul European:

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, dupa Consiliului European, ca Uniunea Europeana trebuie sa iasa intarita dupa Brexit si ca statele membre sunt convinse ca structura europeana trebuie sa isi pastreze unitatea. Este nevoie de un nou proiect de tara post-aderare", a subliniat presedintele Klaus Iohannis, el precizand ca intentioneaza sa invite la Cotroceni liderii politici, premierul si pe guvernatorul BNR pentru a analiza care este "maniera optima de abordare in aceasta etapa".

acum 89 luni (29 Jun 2016)

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, dupa Consiliului European, ca Uniunea Europeana trebuie sa iasa intarita dupa Brexit si ca statele membre sunt convinse ca structura europeana trebuie sa isi pastreze unitatea. De asemenea, Iohannis a anuntat ca saptamana viitoare se va intalni cu partidele si cu seful BNR. Uniunea celor 27 de state membre trebuie sa iasa intarita. Am subliniat ca avem nevoie de o abordare cat mai pragmatica care sa ne permita sa mergem inainte. De aceea, am adoptat o declaratie comuna care contine mesaje pe care le-am transmis si eu. Pana cand Regatul Unit paraseste Uniunea, aceasta isi pastreaza statutul de stat membru cu toate drepturile si obligatiile", a spus Iohannis.

"Salut ca exista vointa politica ca Marea Britanie sa ramana un partener cat mai apropiat al Uniunii Europene. Azi, noi, liderii europeni am reconfimat ca UE ramane cadrul nostru de actiune.

"Am spus si saptamana trecuta ca acum e momentul sa ne concentram si pe ce urmeaza in Romania. Acum ne pregatim sa serbam 10 ani de la aderare si ne punem problema unei strategii post aderare, care trebuie sa tina cont de ceea ce se intampla acum. Este nevoie de un nou proiect de tara post-aderare", a subliniat presedintele Klaus Iohannis, el precizand ca intentioneaza sa invite la Cotroceni liderii politici, premierul si pe guvernatorul BNR pentru a analiza care este "maniera optima de abordare in aceasta etapa". Citeste si:

+Camerele de supraveghere au surprins momentele sangerosului atac de pe Aeroportul ...

+IPOTEZA BOMBA lansata de Iulian Chifu despre atentatul de la ISTANBUL. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro