Presedintele Iohannis, cu ocazia Zilei Independentei SUA: Veti gasi in Romania un prieten si un aliat loial. Este timpul ca tara sa fie guvernata predictibil | VIDEO

Presedintele Iohannis, dupa sedinta CSAT: Planul de inzestrare a Armatei a fost retras de pe ordinea de zi, pentru ca a fost neglijat un aspect important - 2% din PIB pentru Aparare, pentru o perioada de 10 ani . Acum este timpul ca tara sa fie guvernata predictibil, punand interesul cetatenilor pe primul loc, sa transmitem ca Romania este o tara care isi respecta angajamentele luate.(...) Intalnirea cu presedintele Trump a reprezentat o reafirmare a angajamentului SUA pentru securitate si o recunoastere a capacitatii Romaniei de a fi furnizor de securitate si de a actiona ca un pilon de stabilitate in zona.

acum 75 luni (4 Jul 2017)

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a declarat, marti, cu ocazia Zilei Independentei SUA, ca parteneriatul strategic cu statul american reprezinta un aspect foarte important care trebuie aprofundat la nivel national, mentionand ca Romania va ramane mereu un prieten si un partener loial al SUA. Presedintele Iohannis, dupa sedinta CSAT: Planul de inzestrare a Armatei a fost retras de pe ordinea de zi, pentru ca a fost neglijat un aspect important - 2% din PIB pentru Aparare, pentru o perioada de 10 ani . Ar trebui sa ne aminteasca ca noi, de ambele parti ale Atlanticului, trebuie sa stam impreuna pentru a ne apara valorile fundamentale si securitatea", a afirmat Klaus Iohannis, in discursul sustinut in limba engleza.

"Cetatenii Romaniei de azi si-au demonstrat maturitatatea si verticalitatea morala. Acum este timpul ca tara sa fie guvernata predictibil, punand interesul cetatenilor pe primul loc, sa transmitem ca Romania este o tara care isi respecta angajamentele luate.(...)

Intalnirea cu presedintele Trump a reprezentat o reafirmare a angajamentului SUA pentru securitate si o recunoastere a capacitatii Romaniei de a fi furnizor de securitate si de a actiona ca un pilon de stabilitate in zona. (...)

Pentru ca Romania sa atraga investitori americani este foarte importanta asigurarea unui climat de stabilitate, cu un cadrul legislativ predictibil, cu o birocratie redusa si respect pentru statul de drept. Klaus Iohannis, intrebat daca suspiciunile de plagiat in cazul premierului Tudose vin in contradictie cu criteriile sale de integritate: Evident ca nu.

Presedintele Klaus Iohannis a vorbit, marti, dupa sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), despre numirea lui Mihai Tudose in functia de premier, in conditiile in care in spatiul public au aparut informatii privind un posibil plagiat. Mesajul ambasadorului american, Hans Klemm, cu ocazia celebrarii Zilei Independetei statului american: Aniversam si 20 de ani de p... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro