Presedintele Iohannis a semnat decretul de numire a lui George Maior in functia de ambasador al Romaniei in SUA

Presedintele Iohannis a semnat decretul de numire a lui George Maior in functia de ambasador al Romaniei in SUA

George Maior a fost audiat, la 19 mai, de Comisiile pentru politica externa ale Parlamentului si a primit aviz pozitiv. A fost diplomat in Ministerul Afacerilor Externe, incepand cu 1992, insarcinat cu afaceri la Ambasada Romaniei din Irlanda - 1997-1999, secretar de Stat si Sef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantica si Politica de Aparare - Ministerul Apararii Nationale, decembrie 2000 si ambasador al Ministerului Afacerilor Externe, incepand cu 2004.

acum 63 luni (29 Jun 2015)

George Maior a fost audiat, la 19 mai, de Comisiile pentru politica externa ale Parlamentului si a primit aviz pozitiv. Maior a declarat, la audierile din comisii, ca unul dintre principalele sale obiective, in calitate de ambasador al Romaniei la Washington, va fi eliminarea vizelor.

In acelasi timp, George Maior a afirmat ca este inacceptabil ca Statele Unite sa fie pe locul 11 in topul investitorilor straini in Romania si a apreciat ca aceasta situatie trebuie remediata.

Cine este George Maior

George Maior s-a nascut pe 16 noiembrie, 1967, la Cluj-Napoca. De asemenea, Maior este absolvent al Colegiului National de Aparare, Bucuresti. A fost diplomat in Ministerul Afacerilor Externe, incepand cu 1992, insarcinat cu afaceri la Ambasada Romaniei din Irlanda - 1997-1999, secretar de Stat si Sef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantica si Politica de Aparare - Ministerul Apararii Nationale, decembrie 2000 si ambasador al Ministerului Afacerilor Externe, incepand cu 2004. Intre anii 2004 si 2006 a fost senator PSD de Alba si presedinte al Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala. La scurt timp de la castigarea presedintiei de catre Klaus Iohannis, George Maior a demisionat din functia de director al SRI, iar presedintele Klaus Iohannis a acceptat demisia acestuia.

Citeste si:

George Maior: "Lista neagra" a Moscovei reprezinta un nou tip de razboi rece. Mi-e greu sa patrund in mintea decizionalilor rusi

Fostul sef al SRI George Maior a vorbit, duminica seara, la Digi24, despre momentul plecarii sale in Statele Unite, unde a fost numit ambasador, dar si despre lista cu demnitari din Europa carora li s-a interzis patrunderea in Rusia si pe care se afla si cinci romani.

George Maior, invitat special in cadrul lucrarilor programului Harvard University din Romania

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro