Presedintele ICR, Liliana Turoiu, la Adevarul Live: Avem un buget istoric pentru proiectele din 2018 VIDEO

Presedintele ICR, Liliana Turoiu, la Adevarul Live: Avem un buget istoric pentru proiectele din 2018 VIDEO

Romania va participa in 2018, in calitate de tara invitata, la cea de-a 77-a editie a Targului de Carte de la Retiro. LaTargul de Carte de la Leipzig, care are loc anul viitor, tara noastra va avea din nou, dupa 20 de ani, statutul de tara invitata de onoare. In 2018 vor avea loc actiuni comune in vederea sarbatoririi Centenarului Marii Uniri, care includ manifestari precum: Ziua Culturii Nationale, Salonul International de Carte "BookFest" de la Chisinau, reuniunea Teatrelor Nationale Romanesti, Organizarea - in cadrul "Lunii Enescu la ICR" - a unui concert la Chisinau, eveniment ce va avea loc cu prilejul Concursului International "George Enescu" din capitala Moldovei.

acum 69 luni (20 Dec 2017)

Liliana Turoiu, presedintele Institutului Cultural Roman, a fost invitata, la Adevarul Live, si a raspuns la aceste intrebari intr-o emisiune moderata de Ion M.Ionita, redactor-sef Historia.

"Pentru mine si ICR, este un moment si al bilantului, dar mai ales si al reflectiei si al strategiei pentru proiectele de anul viitor. Avem cel mai mare buget pe care l-a avut ICR pana acum, 42 de milioane de lei, o suma cu aproape 30% mai mare decat cea din 2017".

Unul dintre succesele internationale importante a fost expozitia Aparitii", semnata de Geta Bratescu, la Bienala de Arta de la Venetia. Tot din zona artelor vizuale, s-au pus bazele organizarii in Romania a unei expozitii semnate de celebra artista portugheza Joana Vasconcelos, care a reprezentat Portugalia la Bielana de la Venetia in 2005.

Interpretarea, in concert, a operei "Oedipe" de George Enescu in luna septembrie, in deschiderea stagiunii London Philharmonic Orchestra, cu sprijinul nemijlocit al ICR, a ridicat in picioare rafinatul public londonez, care a aplaudat la scena deschisa concertul condus de Vladimir Jurowsky, dirijorul Filarmonicii londoneze si director artistic al Festivalului "George Enescu". In luna octombrie 2017, ICR a lansat, la Sinaia, proiectul Luna Enescu la ICR, in prezenta unor oaspeti de seama din mediul cultural, academic, stiintific si diplomatic.

La intalnirea bianuala a Consiliului International al Creative Industries Federation (CIF), din luna octombrie 2017, Institutul Cultural Roman s-a afiliat la Creative Industries Federation. La scurt timp dupa acest succes, boardul CIF a validat prezenta presedintelui ICR, Liliana Turoiu, ca membru in structura de conducere a federatiei.

Presedintele ICR Liliana Turoiu a fost prezenta recent la Paris, cu prilejul Reuniunii Comitetului Mixt de Organizare pe Sezonul Franta-Romania, conducerea institutului acordand o atentie sporita acestui eveniment. Michele Ramis a devenit un foarte bun pri... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro