Presedintele COSR, Alin Petrache, si-a dat DEMISIA, dupa rezultatele slabe la JO de la Rio 2016

La inceputul lunii august, in plina Olimpiada la Rio, politistii au ridicat documente de la sediul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si au facut perchezitii la o firma din Capitala, existand suspiciuni ca echipamentele care au ajuns la sportivii ce ne reprezinta la Jocurile Olimpice de la Rio ar fi contrafacute, au declarat surse judiciare.

acum 77 luni (29 Aug 2016)

Alin Petrache a demisionat din functia de presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, luni, in cadrul Sedintei Comitetului Executiv al COSR, informeaza site-ul oficial al forului olimpic. Alin Petrache si-a depus demisia pentru ''neindeplinirea obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro''.

"Avand in vedere ca Echipa Olimpica a Romaniei nu a reusit, la Jocurile Olimpice de la Rio, sa isi indeplineasca obiectivul asumat de Comisia Tehnica si federatiile nationale (6-8 medalii), si asa cum am anuntat deja ca voi face, astazi mi-am depus demisia din functia de presedinte al COSR in fata Comitetului Executiv, care va urma pasii statutari pentru preluarea prerogativelor", a mentionat Alin Petrache, intr-un comunicat de presa. "Stiu ca am facut tot ce a depins de mine in ultimii doi ani, dar din pacate criza sportului romanesc este una profunda si care nu poate fi rezolvata cu solutii de moment", a mai spus presedintele COSR.

Referitor la problemele privind echipamentului sportiv de la Rio, el a precizat ca are "incredere totala in institutiile statului ca isi vor face datoria cu prisosinta" si asteapta "finalizarea anchetei organelor abilitate, dar si pe cea interna a COSR".

In incheierea declaratiei, el a tinut sa precizeze ca pentru a evita orice speculatie de presa "si ca sa fie clar pentru toti editorialistii care isi mai aduc aminte de sportul romanesc la fiecare insucces al acestuia", ca nu doreste sa mai candideze pentru vreo functie in cadrul COSR la urmatoarele alegeri.

Alin Petrache (39 de ani) a fost ales in 2014 pentru o perioada de doi ani, astfel ca mandatul lui se incheia oricum dupa Jocurile Olimpice de la Rio. Dupa 16 zile de intreceri, sportivii romani au obtinut o medalie de aur (echipa feminina de spada), una de argint (tenis, dublu masculin) si trei de bronz (canotaj - barca de 8+1;

La inceputul lunii august, in plina Olimpiada la Rio, politistii au ridicat documente de la sediul Comitet... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro