Presedintele CJ Galati "pompeaza" bani in televiziunea la care e moderator

Dorinta de a fi in continuare vedeta tv a doctorului ajuns presedinte de Consiliu Judetului (CJ) la Galati ii arde la buzunare pe galateni. Primul a avut o valoare de 74.400 de lei, obiectul contractului fiind "difuzarea in direct si in reluare a sedintelor CJG si a unor emisiuni informative/mese rotunde la postul de televiziune TV Galati". La sfarsit de an, institutia publica si societatea amintita au incheiat inca o intelegere de 9.395 lei, pentru "difuzarea de mesaje de felicitare cuprinse in spoturi TV".

acum 97 luni (28 Jan 2016)

Dorinta de a fi in continuare vedeta tv a doctorului ajuns presedinte de Consiliu Judetului (CJ) la Galati ii arde la buzunare pe galateni. Dupa ce anul trecut "Romania libera" a dezvaluit ca in 2014 Nicolae Bacalbasa a dat ocol pamantului pe la Ecuator, parcurgand 42.750 km pe banii CJ pentru deplasari inclusiv la emisiuni de la Antena 3 si Romania TV, un raport al Curtii de Conturi a confirmat dezvaluirile. Nicolae Bacalbasa aloca fonduri de la bugetul public al judetului pentru televiziunea privata la care este realizator si moderator de talshow, desi asta inseamna incalcarea Legii Audiovizualului. In 2015, Consiliul Judetean a incheiat doar doua contracte de publicitate cu televiziuni, publicatii print sau online, dar ambele au fost cu TV Galati, post detinut de firma PAF Media.

Primul a avut o valoare de 74.400 de lei, obiectul contractului fiind "difuzarea in direct si in reluare a sedintelor CJG si a unor emisiuni informative/mese rotunde la postul de televiziune TV Galati". La sfarsit de an, institutia publica si societatea amintita au incheiat inca o intelegere de 9.395 lei, pentru "difuzarea de mesaje de felicitare cuprinse in spoturi TV". In total, circa 84.000 de lei, adica aproape 20.000 de euro, o suma consistenta pentru o televiziune locala.

TV Galati este televiziunea colegului de partid a lui Nicolae Bacalbasa, deputatul PSD Florin Paslaru. Aparent avem de a face cu un contract de difuzare in direct a sedintelor CJ Galati, dar acest lucru nu se mai intampla de mult. Ar fi trebuit organizata o licitatie, pentru ca la Galati mai exista trei televiziuni locale, RTV, Express TV si Vox TV, care puteau face acelasi lucru.

Secretul contractelor

Acordarea contractului tine si de relatia speciala dintre presedintele Nicolae Bacalbasa si TV Galati. Dupa ce a avut succes prin aparitiile la "jurnalele de la ora 5" si "emisiunile cu blonde", doctorul si-a dorit sa aiba emisiunea lui. Era un program in care deseori realizatorul... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro