Presedintele bulgar: Rusia a inceput RAZBOIUL HIBRID in Balcani. Cine urmeaza

Liderul de la Sofia a făcut aceste considerații după intoarcerea lui de la reuniunea de la București a reprezentanților a nouă state din Europa Centrală și de Est.

acum 91 luni (17 Nov 2015)

Președintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, consideră că Rusia a inceput un război hibrid asupra țărilor din Balcani, iar Bulgaria resimte deja efectele acestuia.

Scopul acestor acțiuni ale Rusiei este "destabilizarea intregii Europei", a avertizat președintele Plevneliev, citat de agenția Novinite.

Liderul de la Sofia a subliniat că Bulgaria este deja o țintă a acțiunilor de război hibrid. Concret, Rusia a lansat atacuri cibernetice masive asupra unor instituții de stat din Bulgaria și a violat spațiul aerian al Bulgariei, afirmă președintele Plevneliev.

Site-urile Guvernului, Parlamentului și Comisiei Electorale Centrale de la Sofia au fost sparte de mai multe ori, intre 25 octombrie - 1 noiembrie 2015, exact in perioada in care s-au desfășurat cele două tururi ale alegerilor locale din Bulgaria.

Pe de altă parte, după ocuparea peninsulei Crimeea de către Rusia, in anul 2014, avioane ale Rusiei au violat de mai multe ori spațiul aerian al Bulgariei, a spus acesta.

Plevneliev consideră că acțiunile menționate de el reprezintă doar prima etapă a unui război hibrid asupra intregii Europe.

Liderul de la Sofia a făcut aceste considerații după intoarcerea lui de la reuniunea de la București a reprezentanților a nouă state din Europa Centrală și de Est. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro