Presedintele ASF, Misu Negritoiu, a fost audiat ca martor la DNA, in dosarul "Carpatica"- Adrian Gurzau

Presedintele ASF, Misu Negritoiu, a fost audiat ca martor la DNA, in dosarul

Valoarea contractului pentru primele trei luni, "perioada pilot test", a fost stabilita la suma de 10.000 de euro plus TVA si platita de Carpatica Asig lunar, pentru urmatoarele 60 de luni valoarea contractului urmand sa fie de 4.000 de euro plus TVA in fiecare luna, valoarea totala a contractului pe perioada preconizata fiind de 270.000 de euro plus TVA. "Totodata, deputatul Gurzau Adrian, prevalandu-se de calitatea de demnitar si de membru al Comisiei de cercetare a abuzurilor, coruptiei si pentru petitii din Camera Deputatilor, si-a traficat influenta asupra unor membri din conducerea ASF astfel incat membrii Consiliului ASF sa aprobe prelungirea perioadei de redresare pe baza de plan a SC Carpatica Asig SA, desi prin adresa Directiei de supraveghere si control - Sectorul asigurari-reasigurari din 14.07.2015, se propusese Consiliului ASF constatarea starii de insolventa a SC Carpatica Asig SA", au mai aratat procurorii.

acum 93 luni (22 Oct 2016)

Seful ASF declara in urma cu doua saptamani, intr-un interviu acordat Profit.ro, ca nu a fost informat oficial in legatura cu vreun dosar penal deschis pe numele sau, insa nu s-ar mira deloc daca ar avea plangeri penale, mai ales de la avocatii Astra Asigurari despre care sustinea ca au fost foarte activi in demersul de a tergiversa procedurile de faliment ale companiei de asigurari.

"Din ce am vazut, sunt lucruri care au aparut si in mediul public, care au fost citate si in audierile de la comisiile parlamentare si au fost promovate de niste haiduci ai pietei asigurarilor pe care acum ii vedem in rechizitorii", a spus Negritoiu facand trimitere la dosarul parlamentarului PMP Adrian Gurzau, acuzat ca a facut presiuni asupra unor membrii ASF pentru a favoriza societatea Carpatica Asig. Despre ce este ancheta de la DNA

In dosarul "Carpatica", deputatul PMP Adrian Gurzau este cercetat sub control judiciar pentru trafic de influenta legat de favorizarea societatii de asigurari.

Procurorii i-au pus sub acuzare si pe fostul presedinte al Consiliului de Administratie al Carpatica Asig Angela Toncescu, Dan Hosu, sotul fostului procuror-sef adjunct al DIICOT Giorgiana Hosu, si omul de afaceri Ion Sorin Tatu, precum si pe Marian Catalin Catarama, comisar sef de politie, sef al Serviciului de combatere a traficului cu migranti din cadrul IGPR-DCCO, acestia fiind cercetati tot sub control judiciar.

Potrivit procurorilor, in perioada 8 aprilie - 1 noiembrie 2015, Angela Toncescu, in calitate de membru si, incepand din 2 iulie 2015, presedinte al Consiliului de Administratie al SC Carpatica Asig SA, i-a promis lui Adrian Gurzau, deputat si administrator in fapt al unei firme, care a si acceptat promisiunea, intocmirea unui contract de prestari servicii intre acea firma, in calitate de prestator si Carpatica Asig, in calitate de beneficiar. Obiectul contractului il constituia furnizarea, de catre firma controlata de deputat, a unor... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro