Presa turca: Roman arestat in Turcia pentru ca ar fi incercat sa se inroleze in Statul Islamic

Un roman s-ar afla printre cei 457 de straini arestati in Turcia in primele sase luni ale lui 2015 pentru ca ar fi incercat sa treaca ilegal granita in Siria pentru a se alatura luptatorilor din Statul Islamic, grupare a carei puternica ofensiva din ultimii ani terorizeaza lumea intreaga. Autoritatile romane de la Ankara si de la Bucuresti au fost luate prin surprindere de stire si nu aveau, la scurt timp dupa publicarea stirii, informatii despre cetateanul roman care ar fi incercat inrolarea in Statul Islamic.

acum 67 luni (23 Jul 2015)

Un roman s-ar afla printre cei 457 de straini arestati in Turcia in primele sase luni ale lui 2015 pentru ca ar fi incercat sa treaca ilegal granita in Siria pentru a se alatura luptatorilor din Statul Islamic, grupare a carei puternica ofensiva din ultimii ani terorizeaza lumea intreaga.

Autoritatile romane de la Ankara si de la Bucuresti au fost luate prin surprindere de stire si nu aveau, la scurt timp dupa publicarea stirii, informatii despre cetateanul roman care ar fi incercat inrolarea in Statul Islamic. Potrivit acesteia, si misiunile diplomatice ale celorlalte 31 de tari mentionate in stirea agentiei turce si-au declarat uimirea cu privire la situatia creata,mentionand ca nu au fost informate de arestarea unor cetateni de-ai lor pentru incercarea de a se inrola in gruparea terorista Statul Islamic.

"In perioada 01 ianuarie -23 iulie 2015, autoritatile turce nu au anuntat oficial arestarea sau detinerea vreunui cetatean roman, suspect de tentativa de trecere ilegala a frontierei in Siria, pentru a se alatura combatantilor teroristi straini. Ministerul Afacerilor Externe continua verificarile in acest caz," au transmis si reprezentantii Directia Purtator de Cuvant si Comunicare al MAE. Nici Serviciul Roman de Informatii, autoritate nationala in domeniul prevenirii si combaterii terorismului, nu a furnizat informatii suplimentare.

"Nu avem niciun comentariu de facut, pentru moment," au transmis oficialii biroului de presa al SRI, institutie care are in atentie identificarea si monitorizarea persoanelor preocupate de deplasarea in Siria sau Irak ori implicate in propaganda in favoarea Statului Islamic.

Romania, sub amenintare

Serviciul secret transmite insa ca "pana in prezent, din informatiile aflate la dispozitia SRI, un numar redus de rezidenti sau persoane aflate temporar in tara noastra au avut, ulterior plecarii din Romania si stabilirii in alte state, intentia deplasarii in Siria pentru a lupta sau sprijini g... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro