Presa rusa: Sistemele ofensive ruse vor ataca bazele antiracheta ale SUA in Europa. Prima tinta va fi Deveselu

Presa rusa: Sistemele ofensive ruse vor ataca bazele antiracheta ale SUA in Europa. Prima tinta va fi Deveselu

Baza americana antiracheta din Deveselu va deveni una dintre primele tinte pentru sistemele de ofensiva ale Rusiei in cazul in care SUA ataca Federatia Rusa, considera participantii la conferinta de presa, cu tema "Perspectivele de dezvoltare ale Fortelor de Rachete Strategice ruse", care a avut loc marti in oficiul central al agentiei "Interfax". Baza Deveselu, prima tinta a Rusiei "Mi se pare ca ar fi o reactie prognozata, cea de a include aceasta baza in lista obiectelor pasibile de a fi atacate in primul rand in cazul unei agresiuni americane impotriva Rusiei", a declarat fostul comandant al Statului Major al Fortelor de Rachete Strategice ruse, colonel-generalul Victor Esin.

acum 62 luni (21 Jul 2015)

Baza americana antiracheta din Deveselu va deveni una dintre primele tinte pentru sistemele de ofensiva ale Rusiei in cazul in care SUA ataca Federatia Rusa, considera participantii la conferinta de presa, cu tema "Perspectivele de dezvoltare ale Fortelor de Rachete Strategice ruse", care a avut loc marti in oficiul central al agentiei "Interfax". Baza Deveselu, prima tinta a Rusiei

"Mi se pare ca ar fi o reactie prognozata, cea de a include aceasta baza in lista obiectelor pasibile de a fi atacate in primul rand in cazul unei agresiuni americane impotriva Rusiei", a declarat fostul comandant al Statului Major al Fortelor de Rachete Strategice ruse, colonel-generalul Victor Esin.

"Masurile privind aducerea in capacitate de lupta a sistemului antiracheta american de la Deveselu se afla in etapa finala. Incepand cu luna mai acolo se duc lucrari de instalare, care urmeaza sa fie finalizate la sfarsitul lunii august", a declarat expertul.

Potrivit acestuia "aceasta baza americana cu 24 de antirachete "Standard-3M" in versiunea "1A" va fi pusa in functiune pentru lupta in 2015". Nu este necesara folosirea "Topol"

Intrebat daca rachetele balistice intercontinentale ruse, de exemplu "Topol", pot sa tinteasca si sa ajunga la orice sistem antiracheta american, Esin a declarat: "Orice sistem este in stare sa atace obiectele sistemelor antiracheta americane, nu doar Topol". Planificarea rationala inseamna ca pentru fiecare tinta se prevede acel mijloc de ofensiva, care este cel mai eficient", a subliniat Esin. "Nu este nevoie sa distrugi inamicul de doua-trei ori, este suficient o singura data", spune Esin.

"Toate evenimentele care au succedat conflictele armate locale demonstreaza faptul ca nimeni nu se implica, pentru a lupta de partea, sa spunem, a Georgiei impotriva Rusiei nucleare, asa cum a fost in 2008", a adaugat Esin.

Potrivit e... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro