Presa internationala il vede pe Ponta un Macron de Romania. Cu o singura conditie: sa scape de puscarie

Presa internationala il vede pe Ponta un Macron de Romania. Cu o singura conditie: sa scape de puscarie

Presa straina mentioneaza insa ca "o provocare imediata pentru Ponta este sentinta pentru acuzatia de fals, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani, care dateaza inca de pe vremea cand era avocat in 2007-2008 si care urmeaza a fi emisa pe 20 martie".

acum 23 luni (20 Mar 2018)

"Pentru un om care ar putea sa faca inchisoare, Victor Ponta pare relaxat". Asa incepe publicatia internationala "Politico" articolul care il are in prim plan pe fostul premier al Romaniei

Intr-un interviu acordat publicatiei, Victor Ponta a vorbit despre Pro Romania, noul sau partid infiintat alaturi de Daniel Constantin si inspirat de partidul En Marche al presedintelui francez Emmanuel Macron.

"El (n.red.- presedintele Frantei) vine cu o viziune care nu este doar impotriva a ceva, ci cu o viziune prin care vrea sa schimbe Franta si Europa.

Presa straina mentioneaza insa ca "o provocare imediata pentru Ponta este sentinta pentru acuzatia de fals, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani, care dateaza inca de pe vremea cand era avocat in 2007-2008 si care urmeaza a fi emisa pe 20 martie". Politico anunta ca Directia Nationala Anticoruptie a emis o sentinta de arestare si aminteste totodata ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a fost numita in functie chiar de Victor Ponta in perioada in care acesta era premierul Romaniei. Articolul mai precizeaza si ca Laura Codruta Kovesi a fost nominalizata de Politico, in 2015, drept unul dintre cele 28 de personalitati care ar putea avea un impact major asupra Europei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro