Presa internationala, despre Victor Ponta: Premierul, sfidator in fata cererii de demisie

Citește și: Iohannis, prima reacție după invinuirea lui Ponta Ponta, pe lista politicienilor urmăriți penal "Procurorii romani demarează o anchetă penală pe numele primului ministru" titrează the Guardian, care arată că Ponta a fost pus sub acuzare pentru fal in inscrisuri, spălare de bani, evaziune fiscală și conflict de interese. De asemenea, DNA a solicitat Camerei Deputaților să incuviințeze cererea de urmărire penală a lui Victor Ponta și intr-un dosar in care este cerectat pentru săvarșirea infracțiunii de conflict de interes, in timp ce ocupa funcția de premier.

acum 92 luni (5 Jun 2015)

Presa internațională a tratat subiectul punerii sub urmărire penală a premierului Victor Ponta din perspectiva luptei anticorupție din Romania.

Astfel, jurnaliștii de la The Guardian, BBC, ABC, Reuters, Le Monde și Deutsche Welle au subliniat că Victor Ponta s-a alăturat listei de politicieni acuzați de fapte de corupție.

Premierul, "sfidător" in fața cererii de demisie

Deutsche Welle arată că in luna martie a acestui an, premierul a declarat că dacă se va deschide un dosar penal pe numele lui va demisiona. Astfel, DW scrie că Victor Ponta s-a arătat a fi "sfidător" atunci cand a recunoscut că a fost pus sub urmărire penală, dar a refuzat să demisioneze. Deutsche Welle arată că Klaus Iohannis i-a cerut demisia premierului, dar notează că numai ridicare imunității parlamentare de către deputați ar rezulta intr-un succes al investigației.

Romania este supusă unei supravegheri stricte de către Uniunea Europeană in ceea ce priveşte corupţia şi independenţa justiţiei, la fel ca Bulgaria, completează cotidianul francez Le Monde. Deși in ultimul său raport de la sfarşitul lui ianuarie, Bruxelles-ul a considerat că Romania este "pe calea cea bună", cu unele minusuri, experţii critică in special absenţa unor "dispoziţii clare referitor la respectarea independenţei puterii judiciare" in codul de conduită al parlamentarilor.

Citește și: Iohannis, prima reacție după invinuirea lui Ponta

Ponta, pe lista politicienilor urmăriți penal

"Procurorii romani demarează o anchetă penală pe numele primului ministru" titrează the Guardian, care arată că Ponta a fost pus sub acuzare pentru fal in inscrisuri, spălare de bani, evaziune fiscală și conflict de interese. De asemenea, agenția a precizat faptul că mentorul lui Ponta, Adrian Năstase, a fost condamnat la inchisoare, dar și că Liviu Dragnea a fost condamnat in dosarul Refrendumul. De asemenea, ABC... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro