Preparatul inedit al unei socacite din Salaj, la "Chefi la cutite": pasula cu hospa si ciolan afumat

Preparatul inedit al unei socacite din Salaj, la

Imbracata intr-un costum popular realizat tocmai de ea, Floare Bonte, o salajeanca in varsta de 73 de ani din localitatea Marin, a reusit sa ii impresioneze pe chefii Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Sorin Bontea, cu un preparat traditional.

acum 77 luni (3 Oct 2017)

Imbracata intr-un costum popular realizat tocmai de ea, Floare Bonte, o salajeanca in varsta de 73 de ani din localitatea Marin, a reusit sa ii impresioneze pe chefii Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Sorin Bontea, cu un preparat traditional.

Pasula cu hospa si ciolan afumat (fasole boabe cu pastai uscate si ciolan afumat), dreasa cu rantas si zer adus tocmai din Marin, a incantat papilele gustative ale juratilor, chef Florin mancand cu pofta tot ce avea in farfurie. Cunoscuta in sat drept "Catanoaia", Floare Bonte a marturisit ca a invatat sa pregateasca acest fel de mancare in copilarie, de la mama sa, si ea socacita. Daca ar vrea care-s mai tinere sa invete despre portul popular, nu pretind nicio plata, numai sa invete si sa duca mai departe.

Aceasta le-a servit chefilor si cate un pahar de palinca de Zalau, veche de peste 20 de ani. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro