Preotul ortodox roman care recomanda pruncuciderea in locul avortului, despre criticii vehementi: "Nu sunt in stare sa inteleaga o figura retorica elementara"

Preotul ortodox roman care recomanda pruncuciderea in locul avortului, despre criticii vehementi:

Un preot ortodox roman care slujeste la o biserica din Grecia a publicat pe contul personal de Facebook un mesaj scandalos, care a revoltat mii de internauti. Legea dura desfiintata de Iisus, prin care a redat femeii demnitatea Motivele ascunse care ii fac si pe oamenii de succes sa se retraga la manastire - cum ne incolteste in minte gandul de a fi doar cu Dumnezeu - explicatiile preotilor ANALIZA Cele 30 de erori judiciare din Procesul Mantuitorului Iisus Hristos, care stau la baza crestinismului Sirian botezat intru Hristos.

acum 44 luni (8 Nov 2016)

Un preot ortodox roman care slujeste la o biserica din Grecia a publicat pe contul personal de Facebook un mesaj scandalos, care a revoltat mii de internauti. Potrivit unei postari din data de 7 noiembrie, preotul Matei Vulcanescu, slujitor la Parohiei ortodoxe "Panaghia Odighitria" din localitate greceasca Pireu recomanda pe un ton ultimativ urmaritorilor din spatiul virtual: "Nu mai omorati copii in pantece pentru ca ii trimiteti in iad, mai bine nasteti-i, botezati-i si apoi omorati-i. Unul dintre cititori recomanda sesizarea politiei, spunand ca avem de-a face cu o instigare explicita la crima: "Parinte, esti sigur ca Dumnezeu e cel caruia ii slujesti? Pentru ca asta e un indemn de a incalca porunca 6. Un alt comentator sustine ca ambele optiuni ar fi la fel de grave: "Ambele pacate sunt la fel de grele. Reactiile au mers si in directia glumelor cinice, un internaut spunand ca este dezirabil ca mamele sa aleaga sa boteze un copil si apoi sa-l ucida, Biserica percepand astfel doua taxe.

Se ascunde in spatele unei "figuri retorice"

In fata criticilor vehemente, preotul Vulcanescu a revenit cu un mesaj prin care a incercat sa dilueze gravitatea postarii initiale, postand un comentariu al unei femei, care spune ca preotul Vulcanescu vrea sa dea o sansa copiilor nedoriti, bazandu-se pe instinctul matern al unei femei, care nu si-ar putea omori copilul dupa ce ii vede "fetisoara si manutele". In plus, a publicat un nou comentariu in cursul zilei de marti, 8 noiembrie: "Reactia televiziunilor si a multor oameni la postarea mea referitoare la crima abominabila numita avort este de nivelul acelora care, atunci cand spui isi imagineaza un om mergand pe strada cu un scaun in cap! Sper ca nu a indemnat la crima", a declarat, pentru "Adevarul", Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane. Una dintre celelalte teme favorite ale preotului ii vizeaza pe crestin-ortodocsii care il venereaza pe Arsenie Boca, pe care-i acu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro