"Preotul copiilor": peste 100 de copii premianti si nevoiasi merg la mare pentru prima oara in viata lor

Un preot din judetul Iasi premiaza cei mai buni copii de care se ingrijeste de mai multi ani cu o tabara la mare. In urma cu doi ani, barbatul a fost condamnat dupa ce medicii legisti au stabilit ca inca de la varsta de 9 ani, Irina a fost violata de cel care se dadea drept parintele sau. Fata, acum de 15 ani, isi mai aminteste ca, dupa ce a iesit de la medic, mama sa a inceput sa se bata cu pumnii in cap si in piept pentru ca a avut incredere in cel de-al doilea sot. Pe Roxana, fiica cu handicap psihic, a reusit cu ajutorul preotului iesean s-o inscrie la o scoala speciala, dupa ce educatorii de la gradinita de stat i-au spus ca nu se poate integra intr-o grupa cu copii normali.

acum 32 luni (20 Jun 2017)

Un preot din judetul Iasi premiaza cei mai buni copii de care se ingrijeste de mai multi ani cu o tabara la mare. Excursia este organizata de Dan Damaschin, preotul misionar de la Maternitatea "Cuza-Voda", cu sprijinul credinciosilor impresionati de soarta minorilor.

"Anul acesta am fost la fel de atenti la rezultatele scolare. Copiii care merg in tabara sunt premianti, au rezultate deosebite si merita o astfel de excursie. Ne bucuram ca oamenii sunt alaturi de noi si ne sprijina de fiecare data", a aratat Dan Damaschin. Prin acestea peste 1.000 de copii primesc lunar ajutoare de la oameni din tara impresionati de initiativa preotului.

Persoanele interesate sa sprijine proiectele parintelui Dan Damaschin il pot contacta la numarul de telefon 0744.798.610 sau ii pot scrie pe pagina personala de Facebook.

"I-am ales pe cei mai batuti de soarta, cei mai abuzati, cei mai nefericiti. "E cam urata povestea mea"

Patru dintre adolescentii care au mers la mare in 2016 au ales sa-si spuna povestea de acasa, asa cum este ea in fiecare zi. Irina A., din Medeleni, vine dintr-o familie cu cinci copii, de care se ingrijeste numai mama. In urma cu doi ani, barbatul a fost condamnat dupa ce medicii legisti au stabilit ca inca de la varsta de 9 ani, Irina a fost violata de cel care se dadea drept parintele sau. La 13 ani, am fost cu mama si cu Politia la doctor, acolo unde i-a spus mamei ca am fost violata de la 9 ani. Rar imi amintesc ce s-a intamplat pentru ca am fost la psiholog si m-a ajutat sa uit", a spus Irina.

Fata, acum de 15 ani, isi mai aminteste ca, dupa ce a iesit de la medic, mama sa a inceput sa se bata cu pumnii in cap si in piept pentru ca a avut incredere in cel de-al doilea sot. Rezultatele examenelor i-au aratat fara urma de dubiu ca barbatul pe care l-a lasat sa se ingrijeasca de copiii sai i-a batjocorit fiica sistematic. "Inainte de excursia asta, v... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro