Preotul care vrea sa imbrace si sa incalte in pragul iernii peste 1.000 de copii. "Haine, incaltari, dulciuri - sunt vise"

Preotul care vrea sa imbrace si sa incalte in pragul iernii peste 1.000 de copii.

Fie comandam un brad mai had, fie renuntam la steluta putin cam de "trista amintire", fie alcatuim un meniu mai "slim", cu mai putini caltabosi si carnati si vom avea surpriza sa ne trezim cu ceva banuti in plus, cat sa ne ajunga pentru o geaca, un pantalon si niste ghetute caldute pentru Malina. 34 la Biserica Maternitatii Cuza-Voda (scrieti pe colet numele copilului ales, precum si codul de referinta, pentru a fi mai usor de gestionat, dar nu uitati si de telefonul dumneavoastra pentru confirmare); 2.Vom comanda in cel mai scurt timp 1.000 de geci, 1.000 de pantaloni si sosete si, bineinteles, 1.000 de perechi de ghete de piele, de foarte buna calitate, la cel mai mic pret de pe piata.

acum 75 luni (13 Nov 2017)

Parintele Dan Damaschin a lansat o noua campanie umanitara inainte de intrarea in Postul Craciunului. Preotul misionar de la Maternitatea "Cuza-Voda" din Iasi ii indeamna pe romani sa i se alature si sa-l ajute sa imbrace si sa incalte peste 1.000 de copii sarmani din judetul Iasi.

Personajul principal al campaniei "Fii bun de Craciun" este Malina, o fetita din comuna ieseana Dagata care traieste, alaturi de cei sapte frati ai sai, de azi pe maine.

Pentru Malina si pentru inca 1.000 de micuti care traiesc in conditii la fel de grele, parintele Dan Damaschin a lansat un apel catre toti cei care pot contribui sa le ofere "un Craciun ca lumea".

Mai jos, mesajul integral al parintelui Dan Damaschin despre campania "Fii bun de Craciun":

"Hainute caldute pentru Malina (si inca 1.000 ca ea)

Malina este un copil dintr-un catun uitat de lume, cum sunt multe in Romania noastra europeana. Merge cu drag la gradinita prin noroaie mai mari ca ea si, desi prefera joaca cu masinutele, ori de cate ori este nevoie, tine cu bucurie matura in manute, incercand sa puna umarul la treburile grele din batatura, cu care fratii mai mari sunt demult obisnuiti.

Bineinteles ca are un tata si o mama, cel putin in actul de nastere.

Mama, o mana de om, se zbate din noapte pana in noapte sa hraneasca si sa poarte la scoala opt copii. Mai desculta, mai o acritura din copaci, mai o buruiana de prin gradina si o cana cu lapte si a trecut ziua. Lemnele de foc sunt mai scumpe decat aurul, de mancare pe la ei, la capatul pamantului, nu te poti apropia, de parca ar fi fabricata pe luna. Si te mai miri de ce bietii copii abandoneaza scoala sau cum fac aripi dau bir cu fugitii si se pierd in lume ca cersetori sau infractori. indraznesc sa trec la subiect: daca tot intram in Postul Craciunului si fiecare din noi va voi sa faca un bine, nu s-ar cade... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro