Preotul care hraneste 117 copii: parintele se zbate zi de zi pentru a putea asigura o masa calda orfanilor din Suceava

Preotul care hraneste 117 copii: parintele se zbate zi de zi pentru a putea asigura o masa calda orfanilor din Suceava

Pe drumul ce leaga Moldova de Ardeal, undeva aproape de Vatra Dornei, in localitatea Podu Cosnei, din comuna Poiana Stampei, judetul Suceava, traieste un preot care a ales sa nu fie doar pastor de suflete, ci si parinte pentru 117 copii care provin din familii sarace sau sunt orfani. Preotul Mihai Negrea primind diploma de "Cetatean de Onoare al comunei Poiana Stampei" Birocratia, dusmanul orfanilor Preotul Mihai Negrea mai are un singur vis, spune el, acela de a transforma cladirea din Vatra Dornei, locul in care in prezent 70 de copii iau zilnic o masa calda, intr-un centru pentru minorii fara adapost. Manastirea Podu Cosnei "Am reusit sa fac rost de 4.500 de lei si sa negociez cu cei de la E.ON sa-mi reesaloneze restul datoriei, insa dupa debransare si rebransare a ramas ca avem de platit in jur de 10.000 de lei, suma pe care trebuie sa o achitam pana in luna octombrie a acestui an, plus ce se mai aduna pana atunci.

acum 57 luni (4 Sep 2015)

Pe drumul ce leaga Moldova de Ardeal, undeva aproape de Vatra Dornei, in localitatea Podu Cosnei, din comuna Poiana Stampei, judetul Suceava, traieste un preot care a ales sa nu fie doar pastor de suflete, ci si parinte pentru 117 copii care provin din familii sarace sau sunt orfani.

Pe langa acestia, preotul Negrea asigura zilnic o masa calda pentru 32 de copii, cu varste cuprinse intre 6 si 15 ani, care locuiesc alaturi de parintii lor, in localitatile Cosna si Poiana Stampei. Alti 70 de copii din zona Dornei cu diverse probleme sociale primesc ajutor din partea preotului sucevean, care le ofera de mancare intr-un centru de zi deschis la Vatra Dornei intr-o cladire pe care a reabilitat-o cu bani din donatii.

"Pentru acesti copii primesc un ajutor lunar de la Primaria Vatra Dornei in valoare de 4.000 de lei", a precizat parintele Mihai Negrea. El a construit o biserica in curtea spitalului din orasul Brosteni, precum si un lacas de cult in incinta Unitatii de vanatori de munte din Vatra Dornei, cazarma unde a slujit ultima data.

Din anul 2006, de cand a ajuns la Manastirea din Podu Cosnei, preotul Mihai Negrea a construit un camin pentru copii, cu sala de mese, biblioteca si cabinet medical. Pe langa calugarii de la manastire, in sprijinul parintelui au sarit o profesoara pensionara din sat ce ii ajuta pe copii la teme si doua localnice care le fac zilnic de mancare micutilor nevoiasi.

Una dintre camerele in care dorm copii la Manastirea din Podu Cosnei

"Cand am venit pentru prima data la Podu Cosnei am cam rabdat de foame, asa ca mi-am promis ca oricine va trece pragul manastirii sa manance macar un colt de paine", a spus parintele Negrea. Ramasi orfani de mama, dupa ce femeia a murit inecata, cu un tata paralizat care nu putea sa aiba grija de ei, cei patru frati au fost luati in grija de parintele Negrea. Parintele de la manastirea din Podu Cos... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro