Preotii-vrajitori care "scot dracii" din noi. Ritualurile pagane ale duhovnicilor Romaniei care deschid Cartea, desfac farmece, practica exorcizarea in biserici
Stauceanu si o echipa de jurnalisti au fost atacati de preotul Vrajitoru, iar ulterior au fost atacati si de fiul acestuia, preotul Claudiu Vrajitoru, aflat in fruntea unei "echipe de interventie" formata din cativa localnici. Exorcizarea de la Tanacu, cazul care a facut inconjurul lumi: moartea maicutei legate trei zile pe o cruce de lemn, fara mancare si apa Cel mai grav caz din istoria recenta a Bisericii Ortodoxe Romane, in privinta practicilor de exorcizare este cel petrecut in urma cu aproape zece ani la manastirea Tanacu, din judetul Vaslui. Povestea controversatilor preoti Casian si Gheorghe Pandelica de la Reviga, considerati vrajmasii Bisericii Ortodoxe Romane La cativa kilometri de Slobozia, in satul Reviga, tata si fiu, preotii Gheorghe si Casian Pandelica, slujesc in Biserica "Sfantul Nectarie", un lacas de cult ce apartine Bisericii Ortodoxe Autonome din Ucraina, o fractiune desprinsa din marele for al ortodoxiei. "Parintele Casian Ovidiu Pandelica, de la parohia Reviga, a refuzat sa raspunda in fata Consistoriului pentru urmatoarele abateri de la disciplina bisericeasca: schisma-nesupunere si refuzul repetat de a asculta autoritatea bisericeasca legala si pacatul savirsirii lucrarilor sfinte in stare canonica de suspendare. Episcopia Sloboziei si Calarasilor ia act cu responsabilitate de faptul ca parintele Casian Ovidiu Pandelica, de la parohia Reviga, a slujit Sfinta Liturghie, cu toate ca era oprit de la slujirea celor sfinte, mai ales ca in aceasta perioada actele liturgice ale preotului nu sint primite inaintea lui Dumnezeu, fiind rod al neascultarii si un adevarat blestem pentru toti credinciosii care le primesc (...)" precizau reprezentatii Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, intr-un comunicat de presa, remis la momentul izbucnirii scandalului. Slujbele de exorcizare oficiate de preotul din Viisoara se desfasurau mereu dupa acelati scenariu: victima posedata era adusa de familie, urma un spectacol de injuraturi si urlete, parintele citea din cartile sfinte si mai si ragaia dupa care totul se termina cu bine. Exorcizarile care n-au scos diavolii din argeseni au bagat in draci controversatele practici Desi exorcizarile, interzise de BOR, au fost condamnate explicit, in mai multe randuri, de Arhiepiscopia Argesului si Muscelului, dracii sunt in continuare blestemati de preotii argeseni in tentativele lor de a-i scoare din enoriasii mai mult sau mai putin posedati. De mai bine de zece ani, umbla vestea ca la Manastirea Cotmeana din judetul Arges, dracii sunt scosi din oameni pe banda rulanta, cu masluri si rugaciunile de partea preotilor si patimi mari si multe de cea a posedatilor. In 2013, mai multi preoti, printre care si Inalt Prea Sfintitul Calinic, arhiepiscop de Arges si Muscel, au fost dati in judecata de un avocat din judetul Arges, pe motiv ca slujbele oficiate de acestia nu au avut niciun rezultat, diavolii continuand sa-si faca de cap prin casa acestuia si stricandu-i electrocasnicele.
Exorcizarile ca la carte, o practica des intalnita in manastiri
Lacasurile din judetul Neamt au o istorie bogata in relatari despre slujbe de scoatere a demonilor din cei posedati. Un caz care a facut valva la inceputul anilor '90 a fost cel al unei femei din Dambovita, pe nume Maria, adusa de rude la Manastirea Sihastria din Neamt pentru a fi vindecata de duhurile rele.
In acelasi an, parintele Ioanichie Balan semneaza o carte intitulata "Puterea Sfantului Maslu (Cateva marturii din zilele noastre)", si editata de Mitropolia Moldovei si Bucovinei 1993, cu binecuvantarea IPS (acum PF) Daniel.
Acum, cand se inmultesc cazurile de vrajitorie, de invocare a diavolilor, se inmulteste si numarul celor demonizati", arata in cuvantul introductiv al cartii Ioanichie Balan.
Pentru a da veridicitate episodului din 24-29 ianuarie cand a slujit pentru eliberarea femeii din Dambovita de duhurile rele, Ioanichie Balan a publicat si transcriptul din timpul slujbelor de exorcizare. La inceputul anilor 2000, parintele ieromonah Nifon, de la Manastirea Bistrita, ctitorie a lui Alexandru cel Bun, era cautat pentru darul de a-l scoate pe diavol din oameni cu Moliftele Sfantului Vasile.
"Din cauza pacatelor, duhurile necurate intra in om, dar ele sunt trimise de fermecatoare, ca prin farmece se face asta. De cele mai multe ori, diavolul intra in om prin bautura si mancare, se duce in om, pe urma incepe sa racneasca de-acolo, dinauntru. Si deschiderea cartii - ca preotii mai deschid cartea - nu-i de la Dumnezeu, ci de la diavol vine. Slujbe de exorcizare se fac si la Manastirea Petru Voda, ctitorita de parintele Iustin Parvu. Astfel de ritualuri aveau loc in timpul slujbelor de Sfantul Maslu. Preotul din Bont care "prezice" viitorul: "nu va duceti ca la ghicitoare, ca va simte"
La patru ani dupa ce "Adevarul" relata despre parintele "vrajitor" Petru Budean din satul Bont, situatia este neschimbata. I s-a cerut sa limiteze pra... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro