Preotii acuzati de santajarea episcopului Husilor voiau bani, masini de lux si functii: "Imi fac astia oferte pe Coasta de Azur, toata viata pe iahturi"

Preotii acuzati de santajarea episcopului Husilor voiau bani, masini de lux si functii:

Discutia apare in dosarul in care preotul Razvan Bumbu a fost trimis in judecata, alaturi de arhimandritul Sebastian Cristi Jitaru, de la Episcopia Husilor, si de preotul Gheorghe Damian, sub acuzatiile ca l-ar fi santajat pe episcopul de Husi, Corneliu Barladeanu, cu posibile imagini compromitatoare in schimbul unor sume de bani sau functii. "In aceeasi maniera au procedat si ceilalti doi inculpati, preotul de caritate din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, Gheorghe Damian, si preotul paroh al Parohiei Valeni, Razvan Bumbu, care, in intervalul 12 - 14 iunie 2017, au pretins doar suma de 50.000 euro, fara vreo alta "avansare", sustin procurorii DNA. Aparatura de la "un general de Securitate" Cristi Jitaru era cel care avea filmul compromitator si despre care spunea ca daca nu o sa fie propus pentru functia visata va publica in presa materialul compromitator si il va folosi in cadrul Sinodului Mitropolitan din data 15 iunie 2017 pentru a-l denigra pe episcopul de Husi, Corneliu Barladeanu. Cristi Jitaru: (pe un ton dojenitor-nr) Prea Sfintia Voastra, de cate ori v-am rugat niste lucruri, n-am vrut, Prea Sfintia Voastra, eu nu vreau lucrurile astea, eu nu vreau vreun ban de la Prea Sfintia Voastra, n-am vrut Prea Sfintia Voastra, am vrut sa ajung si Patriarhul Romaniei.

acum 66 luni (28 Jul 2017)

"Bai padre, deci noi ne apucam de treaba. Dar trebuie facuta gandit, cu tact si trebuie rezolvata cu ghiaurii astia sa-i indepartam de acolo. Toti acolo, cu secretar si cu......", spunea intr-o discutie ambientala preotul Razvan Bumbu, de la Parohia Valeni. Cei despre care vorbea erau colegii sai de la Episcopia Husilor.

Discutia apare in dosarul in care preotul Razvan Bumbu a fost trimis in judecata, alaturi de arhimandritul Sebastian Cristi Jitaru, de la Episcopia Husilor, si de preotul Gheorghe Damian, sub acuzatiile ca l-ar fi santajat pe episcopul de Husi, Corneliu Barladeanu, cu posibile imagini compromitatoare in schimbul unor sume de bani sau functii.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a dispus trimiterea in judecata a celor trei preoti din judetul Vaslui care, la mijlocul acestei luni, au fost retinuti si apoi arestati la domiciliu pentru posibile fapte de coruptie, respectiv santaj. Detaliile apar in volumele de urmarire penala ajunse in instanta.

"In aceeasi maniera au procedat si ceilalti doi inculpati, preotul de caritate din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, Gheorghe Damian, si preotul paroh al Parohiei Valeni, Razvan Bumbu, care, in intervalul 12 - 14 iunie 2017, au pretins doar suma de 50.000 euro, fara vreo alta "avansare", sustin procurorii DNA.

Cristi Jitaru este preot arhimandrit la Catedrala Episcopala Husi. El era cel care tanjea la functia de episcope vicar. "Sa dea Dumnezeu sa ajung episcop!", ofta Jitaru. "Si tine minte, Razvane, eu am facut niste fagaduinte mari inaintea lui Dumnezeu, sa dea Dumnezeu sa ajung episcop", era crezul lui Jitaru. Aparatura de la "un general de Securitate"

Cristi Jitaru era cel care avea filmul compromitator si despre care spunea ca daca nu o sa fie propus pentru functia visata va publica in presa materialul compromitator si il va folosi in cadrul Sinodului Mitropolitan din data 15 iunie 2017 ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro