Preot clujean despre cardul de sanatate: "Apocalipsa nu vine cu un simplu card. Opusul credintei este teama, nu necredinta"

Preot clujean despre cardul de sanatate:

Bogdan Ivanov, preot ortodox in Cluj-Napoca, vorbeste intr-un interviu, pentru "Adevarul", ca nu e un pacat sa ai un card de sanatate, ca tehnologia e neutra din punct de vedere moral si ca omul e cel care alege sa-i dea valoare sau nu. Pacatul reprezinta adevarata lepadare a omului de Dumnezeu, tradarea asteptarilor pe care Dumnezeu le are fata de noi si ruperea omului de comuniunea de iubire cu El, care inseamna viata. Dar mai important este ceea ce este dincolo de acest orizont de spaime, pentru ca Dumnezeu nu se limiteaza la a incheia lumea printr-o Apocalipsa, planul lui este de a o transfigura printr-o eshatologie unde vorbim de Cerul Nou si Pamantul nou.

acum 69 luni (25 Jan 2015)

Bogdan Ivanov, preot ortodox in Cluj-Napoca, vorbeste intr-un interviu, pentru "Adevarul", ca nu e un pacat sa ai un card de sanatate, ca tehnologia e neutra din punct de vedere moral si ca omul e cel care alege sa-i dea valoare sau nu.

Pacatul reprezinta adevarata lepadare a omului de Dumnezeu, tradarea asteptarilor pe care Dumnezeu le are fata de noi si ruperea omului de comuniunea de iubire cu El, care inseamna viata. Faptul de a avea un card de sanatate nu poate fi judecat in termenii pacatului, avand in vedere ca e un simplu obiect, care cel mult poate restrange libertatea omului.

Tehnologia e neutra din punct de vedere moral, omul fiind cel care o valorizeaza si care o poate transforma in premiza unui progres sau a unui regres spiritual.

Sfarsitul lumii tine, in primul rand, de planul lui Dumnezeu de mantuire a lumii, care pentru noi ramane suprema taina, dar pe care insa o putem intelege urmarind semnele vremii. Iar unul dintre acestea este si venirea Antihristului, care va aduce cu sine marea lepadare de credinta de care ne vorbeste Sfanta Scriptura. Prezenta acestor carduri de sanatate, readuce in atentie discutia de acum mai bine de cinci ani si jumatate cand un alt subiect asemanator trezea foarte multe discutii si emotii: pasapoartele biometrice. Si atunci, aceeasi problema a cipurilor sau biometriei pe care unii, in mod superficial, au redus-o ca fiind semnul lui Antihrist, semnul lepadarii de Hristos de care ne vorbeste Apocalipsa.

In privinta cardurilor de sanatate, cred ca asistam la un lucru care vine pe fondul unui deficit de comunicare, al unei lipse de informare a viitorilor utilizatori, dar si a faptului ca nimeni nu spune ce se pierde in realitate atunci cand se castiga ceva.

La toate acestea se adauga si fondul alarmist al unor crediniciosi care vad in acest card un semn al lepadarii de Hristos. Cred ca aceasta interpretare este departe de intelesul Sfin... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro