Premiul Nobel pentru fizica pe 2016: Cercetatorii David Thouless, Duncan Haldane si Michael Kosterlitz

Premiul Nobel pentru fizica pe 2016: Cercetatorii David Thouless, Duncan Haldane si Michael Kosterlitz

Premiul Nobel pentru fizica pe 2016 a fost impartit astfel: jumatate pentru David J. Fiecare laureat Nobel primeste o diploma, o medalie din aur si un cec in valoare de 8 milioane de coroane suedeze (circa 832.000 de euro).

acum 91 luni (4 Oct 2016)

Premiul Nobel pentru fizica pe 2016 a fost impartit astfel: jumatate pentru David J. Cei trei savanti de origine britanica au fost premiati pentru descoperirile lor din domeniul "tranzitiilor de faza si fazelor topologice ale materiei".

Cei trei laureatii de anul acesta al prestigiosului premiu au deschis portile catre o lume necunoscuta in care materia poate avea stari bizare.

Datorita muncii lor de pionierat, oamenii de stiinta pot cauta in prezent noi si exotice stari ale materiei.

Anul trecut, premiul Nobel pentru fizica a fost atribuit cercetatorilor Takaaki Kajita (Japonia) si Arthur B.

Sezonul premiilor Nobel din 2016 a debutat luni, odata cu atribuirea premiului pentru medicina, ce a fost acordat cercetatorului japonez Yoshinori Ohsumi, pentru descoperirea mecanismelor autofage.

Fiecare laureat Nobel primeste o diploma, o medalie din aur si un cec in valoare de 8 milioane de coroane suedeze (circa 832.000 de euro).

Ceremoniile oficiale de inmanare a premiilor Nobel vor avea loc la Stockholm si Oslo pe 10 decembrie, ziua in care se comemoreaza moartea fondatorului acestor distinctii, industriasul si filantropul suedez Alfred Nobel (21 octombrie 1833 - 10 decembrie 1896). ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro