Premiile Brit Awards 2016: Adele, marea castigatoare a Galei

Cantăreaţa Adele a caştigat Brit Award pentru melodia britanică a anului, cu piesa "Hello", la gala de miercuri seară de la Londra, transmite Reuters. Formaţia Coldplay ar putea intra in istoria prestigioaselor premii ale muzicii britanice, Brit Awards, dacă va primi, aşa cum se preconizează, cel de-al patrulea trofeu al său pentru ''Cel mai bun grup muzical al anului'' in cadrul ceremoniei ce va avea loc miercuri seara la Londra, in care Adele pleacă din postura de mare favorită la categoria ''Cel mai bun album'' şi ''Cea mai bună solistă'', transmite BBC. Interpreta de 27 de ani ar putea caştiga şi la alte categorii in 2016, fiind printre nominalizaţi şi la ''Cea mai bună solistă'', şi totodată la ''Cel mai bun single'' şi, respectiv, ''Cel mai bun videoclip'' pentru melodia ''Hello''.

acum 81 luni (25 Feb 2016)

Cantăreaţa Adele a caştigat Brit Award pentru melodia britanică a anului, cu piesa "Hello", la gala de miercuri seară de la Londra, transmite Reuters. Prezentat de modelul britanic Suki Watwerhouse şi solistul Simon Le Bon, a fost al doilea premiu al serii pentru artistă, după cel de cea mai bună cantăreaţa britanică. Insă evenimentul ar putea fi afectat de polemica declanşată in privinţa absenţei artiştilor care reprezintă stilurile de muzică urbană sau a reflectării diversităţii etnice a ţării, ecou la criticile formulate impotriva lipsei artiştilor de culoare in acest an la Oscaruri, transmite AFP, citată de Agerpres. Alexis Petridis, critic rock la The Guradian, a acuzat Brit Awards că "fac muzica pop britanică mai plicticoasă decat este de fapt".

Alături de cantăreţi britanici, la categoria artişti internaţionali au fost nominalizaţi Bjork, Lana Del Rey, Meghan Trainor, Alabam Shakes şi Eagles of Death Metal, grupul rock californian care concerta la Bataclan cand sala de spectacole pariziană a fost atacată de jihadişti, in 13 noiembrie.

Formaţia Coldplay ar putea intra in istoria prestigioaselor premii ale muzicii britanice, Brit Awards, dacă va primi, aşa cum se preconizează, cel de-al patrulea trofeu al său pentru ''Cel mai bun grup muzical al anului'' in cadrul ceremoniei ce va avea loc miercuri seara la Londra, in care Adele pleacă din postura de mare favorită la categoria ''Cel mai bun album'' şi ''Cea mai bună solistă'', transmite BBC.

Gala se va desfăşura pe uriaşul stadion O2 Arena şi include in program un moment special pentru omagierea lui David Bowie, care a murit la inceputul acestui an şi este considerat drept unul dintre cei mai mari muzicieni britanici. In 2014, el a fost desemnat ''Cel mai bun interpret al anului'' la Brit Award, dar a apelat la fotomodelul Kate Moss pentru a primi premiul in numele lui.

Coldplay, cuartetul condus de Chris Martin, a mai f... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro