Premiile AGRAMATILOR din TELEVIZIUNE, raport oficial de la CNA. Realitatea TV, premiul intai cu coronita!

Premiile AGRAMATILOR din TELEVIZIUNE, raport oficial de la CNA. Realitatea TV, premiul intai cu coronita!

S-au efectuat 300 de ore de monitorizare, urmarindu- se in primul rand transmisiunile de la orele de varf, in special emisiunile de stiri si dezbateri. Printre greselile comise pe TV se numara dezacordul subiectului cu predicatul si exprimari pleonastice: "ne-au interceptat SRIul si pe noi", "laptele si branza de Bradet are E.coli", "De ce a plecat toti odata asa?

acum 96 luni (4 May 2016)

Recent, CNA a reluat colaborarea cu Institutul de Lingvistica pentru programul de monitorizare a greselilor de folosire a limbii romane in audiovizual, iar potrivit raportului pentru luna martie, Realitatea TV a inregistrat cele mai multe greseli, respectiv 22.

Clasamentul lunii martie este continuat de: B1 TV (18), Antena 3 (17), National Tv (16), Antena 1 (15), Digi 24 (15), Prima TV (14), Pro TV (13), Romania TV (9), TVR 1 (8), TVR 2 (7) si Kanal D (7). In decembrie 2012, Realitatea TV s-a clasat pe a doua pozitie in topul celor care gresesc frecvent, dar motivul era de inteles, la acea vreme emitea si OTV.

S-au efectuat 300 de ore de monitorizare, urmarindu- se in primul rand transmisiunile de la orele de varf, in special emisiunile de stiri si dezbateri. Au fost monitorizate sub aspect lingvistic doar interventiile verbale si mesajele scrise (titrari, crawluri) pentru care isi asuma responsabilitatea redactorii si colaboratorii posturilor respective.

Printre greselile comise pe TV se numara dezacordul subiectului cu predicatul si exprimari pleonastice: "ne-au interceptat SRIul si pe noi", "laptele si branza de Bradet are E.coli", "De ce a plecat toti odata asa? sau "deocamdata, pentru moment, la revedere", "ce faceau inaintasii lor in trecut" si "cel putin jumate de zodiac este afectat, dar numai in proportie de 50%" . ... Citeste intreg articolul pe evz.ro