Premierul Ungariei face campanie electorala la inaugurarea unei biserici din Floresti: "Eu va pot ajuta din Budapesta doar daca si voi ma ajutati"

Premierul Ungariei face campanie electorala la inaugurarea unei biserici din Floresti:

"Ungaria este acum puternica si sufleteste, dar si material" "Ne-am adunat azi aici pentru a sarbatori ca, din reformatii care au plecat din Cluj si din cei plecati din Floresti, a luat acum nastere o noua comunitate puternica care dupa patru ani poate sa intre in posesia bisericii sale. Va doresc sa va dea Dumnezeu sanatate si familii fericite si multi copii, si vecini buni si locuri de munca care sa aveti bunaastare.

acum 80 luni (2 Oct 2017)

Vktor Orban a vorbit in interiorul bisericii: "Viitorul va fi unul crestin si, totodata, unul maghiar. Imaginea acestei biserici mi-a adus aminte de Karoly Kos, care, intr-o zi intunecoasa, cand se parea ca lumea noastra maghiara se prabusea, a renuntat la catedra, a urcat in tren si s-a intors la Calata, ca sa puna bazele unei edituri, sa scrie romane, sa salveze ceea ce parea ca se prabuseste. Turnurile sunt simboluri ale miscarii de reformare de acum 500 de ani, miscare care a luat avant tot dinspre Vest, a prins radacini la noi si a devenit puterea care tine inca de atunci laolalta maghiarimea". "Ungaria este acum puternica si sufleteste, dar si material" "Ne-am adunat azi aici pentru a sarbatori ca, din reformatii care au plecat din Cluj si din cei plecati din Floresti, a luat acum nastere o noua comunitate puternica care dupa patru ani poate sa intre in posesia bisericii sale. Acolo unde exista dorinta si unitate, acolo nu lipseste nici ajutorul, tocmai de aceea ne-a facut o mare bucurie sa contribuim si noi la asta, suntem mandri ca guvernul maghiar a putut contribui pentru finalizarea acestei biserici. Ungaria este acum puternica si sufleteste, dar si material, pentru a-si asuma raspunderea si in numele maghiarilor din Ardeal", a mai spus Orban. Campanie electorala "Doresc intregii comunitati din Floresti sa umple aceasta frumoasa biserica cu credinta, cu rugaciuni si cu glasuri vesele de copii. Va doresc sa va dea Dumnezeu sanatate si familii fericite si multi copii, si vecini buni si locuri de munca care sa aveti bunaastare.

Apoi, a vizitat gradinita care urmeaza sa fie amenajata in casa parohiala si le-a reamintit florestenilor, de pe scarile biserici, de alegerile parlamentare de anul viitor: "Eu atunci va pot ajuta din Budapesta daca si voi ne ajutati pe noi. Va rog, pentru asta, ca in aprilie sa aveti incredere in noi, sa ne sustineti, ca pe urma si noi sa va putem ajuta pe voi", a incheiat el. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro