Premierul ungar Viktor Orban socheaza cu un nou discurs extremist: Omogenitatea etnica este cheia succesului economic. Migratia reprezinta "otrava" Europei

Astfel, Huffington Post notează că, in ultimii ani, Viktor Orban a devenit un adversar al politicilor Uniunii Europene, după ce a refuzat să primească solicitanți de azil și datorită apropierii de Rusia. Totodată, Huffington Post mai notează și că Orban ar incerca să stabilească o intalnire și cu președintele american Donald Trump: "Cei doi au multe in comun, in special atunci cand vine vorba despre exprimarea unor atitudini anti-elitiste și promovarea ideii de populism, impotriva establishmentului".

acum 81 luni (2 Mar 2017)

Premierul ungar Viktor Orban a apreciat că "omogenitatea etnică" reprezintă cheia succesului economic. Totodată, el a reiterat poziția Guvernului față de imigrație, motivand că "prea mult amestec cauzează probleme", intr-o conferință la Camera de Comerț și Industrie, scrie Huffington Post.

In același discurs, Orban a afirmat că imbunătățirea competitivității nu este singura cale de a asigura creșterea economică și de a "spori valorile patriei". Acum, oamenii pot face astfel de declarații, dar in urmă cu cațiva ani, cine ar fi lansat astfel de afirmații ar fi fost sancționați.

Asemeni multor națiuni europene, populația Ungariei reprezintă un amestec de grupuri etnice, insă premierul Orban consideră că diversitatea etnică trebuie "inglobată intr-o singură civilizație".In acest context, premierul a apreciat că Executivul Ungariei "nu poate risca să schimbe natura fundamentală etnică a țării. Orban și-a exprimat ingrijorarea că incapacitatea societăților de a integra migranți ar puea duce la creșterea nivelului de criminalitate și terorism, potrivit Euractiv. "Noi trebuie să facem orice muncă e necesară pentru a asigura funcționarea țării, fie că e vorba despre curățare de toalete sau despre inginerie nucleară", a mai spus el.

Huffington Post notează că, deși Orban apelează frecvent la o retorică naționalistă și antiimigrație, afirmațiile din această săptămană sunt cele mai dure pe care premierul ungar le-a făcut pană in prezent.

Retorica lui Viktor Orban și apropierea de Rusia

La jumătatea lunii februarie, Ungaria a inceput construcția unui al doilea zid de sarmă ghimpată, pentru a preveni accesul imigranților in țară, la granița cu Serbia. Astfel, Huffington Post notează că, in ultimii ani, Viktor Orban a devenit un adversar al politicilor Uniunii Europene, după ce a refuzat să primească solicitanți de azil și datorită apropierii... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro