Premierul Spaniei a anuntat ca suspenda autonomia Cataloniei

Ce a raspuns Guvernul de la Madrid Liderul separatist al Cataloniei, Carles Puigdemont a trimis o scrisoare guvenului de la Madrid in care cere o perioada de negociere de doua luni.

acum 28 luni (19 Oct 2017)

Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, a anuntat, joi, ca Guvernul de la Madrid va pune in aplicare articolul 155 din Constitutie, care permite suspendarea autonomiei Cataloniei.

Anuntul Guvernului de la Madrid intervine imediat dupa ce liderul regiunii separatiste, Carles Puigdemont, a spus ca se pregateste sa declare independenta totala a Cataloniei, daca Guvernul Spaniei nu vrea sa negocieze cu el. Ce a raspuns Guvernul de la Madrid Liderul separatist al Cataloniei, Carles Puigdemont a trimis o scrisoare guvenului de la Madrid in care cere o perioada de negociere de doua luni.

Premierul spaniol, Mariano Rajoy, le-a transmis acum o saptamana separatistilor catalani ca respinge orice mediere in criza care continua dupa ce premierul Cataloniei, Carles Puigdemont, a semnat o declaratie de independenta, dar a carei aplicare a suspendat-o in asteptarea unui dialog cu Madridul.

'Nu este posibila o mediere intre legea democratica si ilegalitatea sau nesupunerea civica', a anuntat Rajoy in fata Parlamentului de la Madrid. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro