Premierul interimar Gabriel Oprea participa la Ziua Drapelului, sarbatorita in Harghita

Premierul interimar Gabriel Oprea participa la Ziua Drapelului, sarbatorita in Harghita

Drapelul, ca simbol national, ne reaminteste permanent de jertfele inaintasilor pentru o Romanie moderna, stat national, suveran, independent, unitar si indivizibil, partener al Aliantei Nord-Atlantice si membru de incredere al Uniunii Europene (...) Cu prilejul acestei sarbatori, am datoria, dar si privilegiul, de a cere tuturor romanilor sa pretuiasca si sa cinsteasca Drapelul National", se spune in mesajul postat vineri pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

acum 101 luni (26 Jun 2015)

Incurajez organizarea de ceremonii pentru recunoasterea publica a tuturor celor care au dat dovada de eroism sub culorile drapelului national, dar si pentru comemorarea militarilor care si-au sacrificat viata in misiunile incredintate de tara", a declarat premierul interimar Gabriel Oprea. Acesta spune ca pentru cele trei culori - rosu, galben si albastru, militarii "au aparat democratia si libertatea de care cu totii ne bucuram astazi, iar pe acestia noi, cei de acasa ii onoram si ii cinstim", a mai spus Oprea. Iohannis: Ziua Drapelului National, "o sarbatoare de suflet"

Ziua Drapelului National este "o sarbatoare de suflet", spune presedintele Klaus Iohannis intr-un mesaj cu ocazia acestei aniversari, mentionand ca are "datoria, dar si privilegiul, de a cere tuturor romanilor sa pretuiasca si sa cinsteasca Drapelul National".

"Ziua de 26 iunie, Ziua Drapelului National, este pentru toti romanii o sarbatoare de suflet. Drapelul, ca simbol national, ne reaminteste permanent de jertfele inaintasilor pentru o Romanie moderna, stat national, suveran, independent, unitar si indivizibil, partener al Aliantei Nord-Atlantice si membru de incredere al Uniunii Europene (...) Cu prilejul acestei sarbatori, am datoria, dar si privilegiul, de a cere tuturor romanilor sa pretuiasca si sa cinsteasca Drapelul National", se spune in mesajul postat vineri pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Presedintele sustine ca "Tricolorul reprezinta liantul generatiilor de romani care au contribuit la constructia Romaniei de astazi" si "simbolul absolut al romanilor de pretutindeni".

Ceremonii dedicate Zilei Drapelului National La Bucuresti, ceremonia dedicata acestei zile a inceput la ora 10.00, in Piata Tricolorului, fiind organizata de Ministerul Apararii Nationale, Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti si Primaria Capitalei. De la ora 18.00, Muzica Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul" va sustine un concert in Parcul Carol I iar de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro